αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝέα χρηματοδότηση «σήκωσε» η FlexCar- Έχει λάβει συνολικά 300 εκατ. ευρώ μέσα σε μόλις δύο χρόνια

Νέα χρηματοδότηση «σήκωσε» η FlexCar- Έχει λάβει συνολικά 300 εκατ. ευρώ μέσα σε μόλις δύο χρόνια

Η FlexCar ανακοίνωσε νέο γύρο χρηματοδότησης που εκτοξεύει τα συνολικά επενδυτικά κεφάλαια της Ελληνικής scale-up στα 300 εκατομμύρια ευρώ σε διάστημα μόλις 2 ετών (τόσο σε ίδια κεφάλαια, αλλά και σε μορφή δανείων).

Του νέου γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε το έγκριτο Αμερικανικό fund Data Point Capital, φημισμένο για τις κορυφαίες αποδόσεις από επενδύσεις σε πρωτοποριακές εταιρείες των κλάδων του Internet, του E-commerce και των ψηφιακών τεχνολογιών, το οποίο προστίθεται στη μετοχική σύνθεση της FlexCar και απαρτίζεται από επενδυτές που οι ίδιοι είναι ιδιαίτερα επιτυχημένοι επιχειρηματίες.

Επίσης, συμμετοχή είχαν και οι Seaya Ventures και VentureFriends που έχουν επενδύσει στο παρελθόν στην εταιρεία, καθώς και άλλοι επενδυτές, καταδεικνύοντας τη συνεχή εμπιστοσύνη τους και ανανεώνοντας τη στήριξή τους στην αναπτυξιακή πορεία της FlexCar.

Τα νέα κεφάλαια που προστέθηκαν στο μετοχικό κεφάλαιο του Ομίλου FlexCar, θα αξιοποιηθούν για την περαιτέρω επέκταση του στόλου της εταιρείας στις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ιταλίας, όπως επίσης και για την ενίσχυση σε υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό και την εισαγωγή εξελιγμένων τεχνολογιών στο χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών της.

Παράλληλα, παραμένοντας πιστή στο όραμα και τα σχέδια ανάπτυξής της, η FlexCar προχώρησε στην επέκτασή της στο Μεξικό, ανοίγοντας γραφείο με την FlexAuto Mexico που φιλοξενείται στο εμβληματικό κτίριο της Ισπανικής Πρεσβείας στο Μέξικο Σίτι και διαθέτοντας ήδη στην αγορά τα πρώτα οχήματα προς μίσθωση. Η Λατινική Αμερική είναι ο νέος σταθμός της εταιρείας για την εδραίωση της παρουσίας της εκτός των Ευρωπαϊκών συνόρων, με το συνδρομητικό μοντέλο car-as-a-service που προσφέρει η FlexCar να αποδεικνύεται ιδιαίτερα ελκυστικό για το κοινό του Μεξικού, οδηγώντας σε υψηλή ζήτηση των υπηρεσιών της εταιρείας από τους πρώτους κιόλας μήνες δραστηριότητάς της. Το ντεμπούτο της FlexCar στη νέα ήπειρο συμβαδίζει με το στρατηγικό σχεδιασμό για μεγαλύτερη εξωστρέφεια και σηματοδοτεί την είσοδο σε δυναμικές παγκόσμιες αγορές, που ξεκλειδώνουν περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας στον τομέα της ευέλικτης μίσθωσης οχημάτων και υπηρεσιών leasing.

Ο Όμιλος της FlexCar καταγράφει τριψήφιο ποσοστό ανάπτυξης κάθε χρόνο και διατηρεί μια ομάδα 200 ατόμων σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία και Μεξικό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + three =