αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέα (τουριστική) επένδυση της Goldman Sachs στην Ελλάδα

Νέα (τουριστική) επένδυση της Goldman Sachs στην Ελλάδα

Σε νέα επένδυση, που αναμένεται να ξεπεράσει τα 130 εκατ. ευρώ, για την απόκτηση και αναβάθμιση ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα προχωράει η Goldman Sachs. Αποκτά, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, τρία εκ των έξι ξενοδοχείων του ομίλου GHotels, συμφερόντων της οικογένειας Γρηγοριάδη.

Η εξαγορά των τριών αυτών μονάδων, εφόσον ολοκληρωθεί, έρχεται να προστεθεί σε έναν σημαντικό αριθμό άμεσων ξένων επενδύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στον ελληνικό τουρισμό από μεγάλους θεσμικούς επενδυτές όπως η Blackstone, η Hines, η Goldman Sachs Asset Management και άλλοι. Με τις προβλέψεις για τον ελληνικό τουρισμό να παραμένουν αισιόδοξες, παρά την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία, και τον στόχο για ταξιδιωτικές εισπράξεις της χώρας το 2030 στα 27 δισ. ευρώ από 18,2 δισ. το 2019, το αγοραστικό ενδιαφέρον για ξενοδοχειακά ακίνητα στην Ελλάδα παραμένει αμείωτο, σημειώνουν πηγές της αγοράς.

Η κυοφορούμενη συμφωνία της Goldman Sachs με την GHotels αφορά μία μονάδα πέντε αστέρων και δύο μονάδες τεσσάρων αστέρων στην περιοχή Καλλιθέα της Χαλκιδικής, οι οποίες αθροιστικά έχουν δυναμικότητα φιλοξενίας περίπου 1.000 κλινών, αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες. Η αθροιστική αξία τους εκτιμάται στα επίπεδα των 80-90 εκατ., συμπεριλαμβανομένων των δανειακών υποχρεώσεων που βαρύνουν τα ξενοδοχεία αυτά. Επιπλέον 50 εκατομμύρια ευρώ περίπου προβλέπει το business plan της Goldman Sachs για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό τους. Υπενθυμίζεται πως η Goldman Sachs διατηρεί και συμμετοχή στον όμιλο Sani/Ikos.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =