αρχικηVIRALΝέα τάση η πώληση μεταχειρισμένων καλών ρολογιών

Νέα τάση η πώληση μεταχειρισμένων καλών ρολογιών

Η αγορά των μεταχειρισμένων ρολογιών αναμένεται να αυξηθεί κατά 75% έως το τέλος αυτής της δεκαετίας, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ήμισυ της συνολικής αγοράς, με τους νεότερους ηλικιακά αγοραστές να τροφοδοτούν την τάση, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Deloitte, οι ετήσιες πωλήσεις μεταχειρισμένων θα φτάσουν μέχρι το 2030 στα 35 δισ. ελβετικά φράγκα από 20 δισ. τώρα.

Μάλιστα, η αδιαμφισβήτητα ανοδική τάση της αγοράς έχει προσελκύσει μεγάλους οίκους, με ενδεικτικό παράδειγμα την Richemond η οποία εξαγόρασε την εταιρεία αγοράς και μεταπώλησης ρολογιών Watchfinder. Μάλιστα, η Deloitte αναμένει πως οι μεγάλοι παίκτες του κλάδου θα επενδύσουν στη δημιουργία των δικών τους πλατφορμών μεταχειρισμένων, ενόσω οι ήδη υφιστάμενες πλατφόρμες, όπως η Chrono24, η Subdial, η Watchbox και η Hodinkee θα συνεχίσουν να διογκώνονται.

Το ενδιαφέρον στα πολυτελή ρολόγια ενισχύθηκε κατά την πανδημία, όσο οι καταναλωτές είχαν μεγαλύτερο διαθέσιμο εισόδημα λόγω της αδυναμίας να φάνε εκτός σπιτιού ή να ταξιδέψουν.

Ιδίως όμως οι νεότεροι αγοραστές, της γενιάς των Millennial (26-41 ετών) και της Gen Z (10 έως 25 ετών), στρέφονται προς τα μεταχειρισμένα, διότι αισθάνονται πιο άνετα στις αγορές προϊόντων που έχουν χρησιμοποιηθεί ή προσελκύονται από τις χαμηλότερες τιμές. Σημειώνεται ότι σχεδόν το 50% των Millennials δηλώνει ανοιχτό στην αγορά ενός μεταχειρισμένου ρολογιού έναντι μόλις 12% των Baby Boomers, δηλαδή ατόμων 42 έως 57 ετών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + ten =