αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝέα στοιχεία: Πως «κάηκαν» 2,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της Creta Farms

Νέα στοιχεία: Πως «κάηκαν» 2,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της Creta Farms

Νέα έγγραφα που αποδεικνύουν κακοδιαχείριση επί των ημερών των Αφών Δομαζάκη στην κρητική αλλαντοβιομηχανία Creta Farms, από τα ταμεία της οποίας “χάθηκαν” αρκετά εκατομμύρια ευρώ, έχει στη διάθεσή του το Capital.gr.

Μεταξύ των χρημάτων που “κάηκαν”, στα χρόνια που ο έλεγχος της διοίκησης της χειμαζόμενης κρητικής αλλαντοβιομηχανίας ήταν στα χέρια των Αφών Δομαζάκη, είναι και 2,9 εκατ. ευρώ.

Από έγγραφο του διοικητικού συμβουλίου της Creta Farms προκύπτει πως αυτά τα χρήματα κατέληξαν χωρίς παραστατικά την περίοδο 2014-2018 από τα ταμεία της Creta Farms στους Αφούς Δομαζάκη.

Συγκεκριμένα από τον έλεγχο που έγινε τους προηγούμενους μήνες στην εταιρεία βρέθηκε ότι κατά την περίοδο 2014-2018 οι κ.κ. Δομαζάκις Εμμανουήλ και Δομαζάκης Κωνσταντίνος έλαβαν για απολήξεις μετόχων τα ποσά των 1,338.449 ευρώ και 1.563.095 ευρώ αντίστοιχα κατά παράβαση της εταιρικής νομοθεσίας, όπως αναφέρεται και σε σχετικό έγγραφο του διοικητικού συμβουλίου της χειμαζόμενης Κρητικής αλλαντοβιομηχανίας

Για τον λόγο αυτό το διοικητικό συμβούλιο της Creta Farms στη συνεδρίασή της 4ης Δεκεμβρίου του 2019 έκρινε ότι τα ανωτέρω ποσά θεωρούνται δάνεια προς τους μετόχους –παλιά μέλη του δ.σ.- τα οποία και θα χαρτοσημανθούν. Επίσης αποφάσισε να εξετάσει στο προσεχές διάστημα τις προσήκουσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τις απαιτήσεις αυτές.

Τα “χαμένα” αυτά χρήματα είναι και στη γνώση της Deloitte που διενεργεί τον δικανικό έλεγχο, με την ελεγκτική εταιρεία να έχει αποστείλει, σύμφωνα με Τραπεζικές πηγές, έγγραφο προς την προηγούμενη διοίκηση με το οποίο ζητά την τακτοποίησή του ποσού.

Εξίσου ενδιαφέρον έχει όμως και η σύμβαση αορίστου χρόνου που είχε υπογράψει η εταιρεία, δηλαδή η Creta Farms, με τον βασικό μέτοχο και πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο αυτής, τον κ. Μ. Δομαζάκι.

Βάσει αυτής της σύμβασης ο τελευταίος, ο οποίος απολύθηκε στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου προσλήφθηκε ως εργαζόμενος στην εταιρεία την 1/7/2018. Η σύμβαση εκείνη, όταν ο ίδιος ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Creta Farms, είχε διάρκεια έως και την 31η Δεκεμβρίου του 2021. Βάσει αυτής της σύμβασης οι συνολικές μικτές μηνιαίες αποδοχές του κ. Μ. Δομαζάκι είχαν καθοριστεί στις 10.000 ευρώ οι οποίες από την 1η Ιουλίου του 2018 διπλασιάσθηκαν στις 20.000 ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + twelve =