αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝέα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η Apple εργάζεται πάνω στην αναγνώριση προσώπου στο iPhone, εδώ και 3 χρόνια

Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η Apple εργάζεται πάνω στην αναγνώριση προσώπου στο iPhone, εδώ και 3 χρόνια

Επί τουλάχιστον τρία έτη φαίνεται να εργάζεται η Apple στην αναγνώριση προσώπου του iPhone, σύμφωνα με αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε το 2013.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την Πέμπτη, η Apple τον Δεκέμβριο του 2013 κατέθεσε μια αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για τη 3D αναγνώριση προσώπου, μια μέθοδο που θα ξεκλείδωνε μια φορητή συσκευή χρησιμοποιώντας μια εικόνα του προσώπου σε συνδυασμό με δεδομένα που προκύπτουν από εξειδικευμένους αισθητήρες και κάμερες.

Η αίτηση αυτή, η οποία δημοσιοποιήθηκε από το Γραφείο ευρεσιτεχνιών και εμπορικών σημάτων των ΗΠΑ έρχεται να ενδυναμώσει τις φήμες που θέλουν το iPhone 8 να έρχεται με αναγνώριση προσώπου η οποία μπορεί να αντικαταστήσει εντελώς το ξεκλείδωμα Touch ID μέσω του αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος.

Στην πράξη, όπως σημειώνει το Techblog.gr, το λογισμικό ελέγχου ταυτότητας περιέχει οδηγίες για την ανίχνευση του προσώπου ενός χρήστη με τη βοήθεια αισθητήρων εικόνας. Μόλις γίνει ανίχνευση ενός προσώπου, οι συσκευές ορατού φωτός, υπερύθρων και 3D καταγραφής συγκεντρώνουν τα δεδομένα της εικόνας για τοπική επεξεργασία.

Σύμφωνα με την αίτηση, η Apple σημειώνει ότι η συσκευή λήψης 3D μπορεί να συλλέγει δεδομένα όπως το περίγραμμα της οφθαλμικής κόγχης του χρήστη, του πηγουνιού του, της μύτης ή ενός συνδυασμού χαρακτηριστικών του προσώπου του.

Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιεί ανάλυση υφής για την ανίχνευση γραμμών, μοτίβων ή κηλίδων στο δέρμα του χρήστη. Ακόμη, το σύστημα μπορεί να εκπέμπει υπέρυθρο φως, το οποίο θα αντανακλάται από τα μάτια του χρήστη και θα εντοπίζεται από τους ανάλογους αισθητήρες.

Οπότε, φαίνεται ότι η τεχνολογία που προτείνει η Apple είναι αρκετά εξελιγμένη και δεν βασίζεται για παράδειγμα μόνο στην ίριδα του χρήστη και σε απλά χαρακτηριστικά τα οποία μπορούν εύκολα να αναπαραχθούν.

Ήδη πολλές φήμες θέλουν το iPhone 8 να έρχεται με αυτή την τεχνολογία, αλλά υπάρχουν και πιο απαισιόδοξες προβλέψεις, βάσει των οποίων δεν θα προλάβει να ενσωματώσει αυτή την τεχνολογία καθώς η Apple θέλει να εστιάσει στην ασφάλεια κι όχι να βιαστεί και να παραδώσει μια τεχνολογία που μπορεί εύκολα να εξαπατηθεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 8 =