αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝέα πηγή νερού έχει εντοπίσει η Nestle Βόνιτσα

Νέα πηγή νερού έχει εντοπίσει η Nestle Βόνιτσα

Νέα πηγή νερού έχει εντοπίσει η Nestle για την παραγωγή του εμφιαλωμένου φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή, όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη νέα γεώτρηση άντλησης νερού, η οποία θα βοηθήσει την εταιρεία να τριπλασιάσει τη δυναμική του εργοστασίου που διατηρεί στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, όπως μεταδίδει το Capital.gr.

Αυτό ανέφερε ο Νίκος Θαλασσινός, διευθυντής εργοστασίου του Κορπή, ο οποίος ανέφερε ότι η διακύμανση της παραγωγής εξαρτάται σε κάθε περίπτωση από τη χρονική περίοδο, δεδομένου ότι το καλοκαίρι λόγω εποχικότητας η παραγωγή βρίσκεται σε μεγαλύτερη ένταση σε σύγκριση με το χειμώνα. Στη συνέχεια επίκειται η προσθήκη νέων παραγωγικών γραμμών συσκευασίας, ούτως ώστε η εταιρεία να είναι σε θέση να αξιοποιήσει τις αυξημένες ποσότητες που θα φέρει η συγκεκριμένη γεώτρηση στο εργοστάσιο. Το συνολικό κόστος επένδυσης θα ανέλθει στα 5 εκατ. ευρώ τόσο για τις νέες γραμμές, όσο και για τη γεώτρηση. Η γεώτρηση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε περίπου ενάμιση έτος από σήμερα και σε τρεισήμισι χρόνια η επένδυση στο σύνολό της.

Η ενίσχυση της παραγωγής από πλευράς της Nestle στο εργοστάσιο του νερού Κορπή, έρχεται ως αποτέλεσμα της αναζήτησης των καταναλωτών για υγιεινότερα προϊόντα χωρίς ζάχαρη, η οποία αποτυπώνεται στο σύνολο της αλυσίδας τροφίμων και ποτών.

Τρεις μονάδες παραγωγής – Έως και 500.000 φιάλες ημερησίως σε όλα τα μεγέθη

Η παραγωγική μονάδα του νερού Κορπή έχει την δυνατότητα να παράγει ημερησίως έναν σημαντικό αριθμό φιαλών που ανέρχεται μεταξύ 400.000-500.000 φιαλών όλων των μεγεθών σε 24ωρη λειτουργία. Το εργοστάσιο διαθέτει τρεις γραμμές εμφιάλωσης και συσκευασίας μεταξύ αυτών η μονάδα συσκευασίας του 1,5 λίτρου, του 1 λίτρου και του 0,90 λίτρου με τις δύο τελευταίες συσκευασίες να κατευθύνονται στο HoReCa. Στη δεύτερη γραμμή εμφιαλώνονται τα νερά χωρητικότητας μπουκαλιού 0,5 lt, 0,75 lt, οι παιδικές συσκευασίες αλλά και η νέα συσκευασία 0,5 lt από 50% ανακυκλωμένο υλικό. Στην τρίτη γραμμή εμφιαλώνεται το φυσικό μεταλλικό νερό σε γυάλινες φιάλες σε συσκευασία 1lt  και 0,33 lt καθώς και το ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό.

To Κορπή αυτή τη στιγμή κατά το 90% της παραγωγής του διατίθεται στην Ελλάδα, ενώ το υπόλοιπο 10% πωλείται στο εξωτερικό σε χώρες που υφίσταται ελληνική παρουσία όπως η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως αναφέρθηκε από στελέχη της εταιρείας.

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nestle Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης ανέφερε από την πλευρά του ότι το σύνολο των επενδύσεων που κάνει η εταιρεία και στον τομέα της γεώτρησης αλλά και ευρύτερα γίνονται με γνώμονα τον σεβασμό για το περιβάλλον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 5 =