αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝέα παραδοχή Yahoo: Όλοι οι λογαριασμοί χρηστών μας, παραβιάστηκαν στην υπόθεση του 2013

Νέα παραδοχή Yahoo: Όλοι οι λογαριασμοί χρηστών μας, παραβιάστηκαν στην υπόθεση του 2013

Η Yahoo ανακοίνωσε ότι και τα 3 δισ. λογαριασμοί των χρηστών της υπέστησαν παραβίαση δεδομένων το 2013.

“Με βάση την ανάλυση των πληροφοριών με τη βοήθεια εξωτερικών ειδικών συνεργατών, η Yahoo έχει διαπιστώσει ότι όλοι οι λογαριασμοί που υφίσταντο κατά τη διάρκεια της υποκλοπής του Αυγούστου 2013 πιθανότατα επηρεάστηκαν”, αναφέρεται στη σελίδα της Yahoo.

“Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, σε σχέση με την ανακοίνωση της Yahoo το Δεκέμβριο του 2016 σχετικά με την υποκλοπή του Αυγούστου 2013, η Yahoo έλαβε μέτρα για την προστασία όλων των λογαριασμών. Η εταιρεία απαιτούσε από όλους τους χρήστες που δεν είχαν αλλάξει τους κωδικούς τους από την ώρα της υποκλοπής, να τους αλλάξουν. Η Yahoo επίσης ακύρωσε ερωτήματα ασφαλείας και τις απαντήσεις τους, ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πρόσβαση σε λογαριασμό”, πρόσθεσε η Yahoo.

Η Yahoo δήλωσε ότι ειδικοί ανακάλυψαν ότι η επίθεση ήταν μεγαλύτερη από ό,τι πίστευε η εταιρεία αρχικά. Η Yahoo θα αρχίσει να ειδοποιεί τους κατόχους λογαριασμών που δεν είχαν προηγουμένως ειδοποιηθεί για την επίθεση.

Το 2013, μια παραβίαση επέτρεψε στους hackers να υποκλέψουν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κωδικούς πρόσβασης, ημερομηνίες γέννησης, αριθμούς τηλεφώνου κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι η Verizon ολοκλήρωσε την εξαγορά της Yahoo τον Ιούνιο.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + six =