αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέα μορφή παίρνει το παλιό βιομηχανικό ακίνητο των Κεραμείων Αλλατίνη, στη Θεσσαλονίκη

Νέα μορφή παίρνει το παλιό βιομηχανικό ακίνητο των Κεραμείων Αλλατίνη, στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη οικιστική-εμπορική-πολιτιστική επένδυση δρομολογείται στο πρώην βιομηχανικό ακίνητο των Κεραμείων Αλλατίνη στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, από τον γνωστό επιχειρηματία και πρόεδρο της SANI/IKOS Σταύρο Ανδρεάδη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής.

Το ιστορικό βιομηχανικό ακίνητο της Θεσσαλονίκης έχει ήδη περάσει στην “ΣΤΑΝΤΑ ΑΕΔΑ” (Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Ακινήτων), ιδιοκτησίας του κ.Ανδρεάδη. Όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κ.Σταύρος Ανδρεάδης στη “Ν” πρόκειται για προσωπική του επένδυση και προανήγγειλε ότι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ακίνητο αποκτήθηκε έναντι αντιτίμου της τάξης των 10 εκατ.ευρώ. Εντός του ακινήτου υπάρχουν επτά κτίσματα που χαρακτηρίζονται μνημεία. Διατηρείται το κέλυφός τους ως δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής, ενώ το κεντρικό κτήριο και τμήμα αυτού θα διατηρηθεί ως μουσείο του εαυτού του και το υπόλοιπο θα φιλοξενήσει δημόσιες η διοικητικές λειτουργίες πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Το σύνολο της κάλυψης των κτισμάτων είναι περίπου 8.800 τ.μ. και η συνολική δόμηση υπολογίζεται σε περίπου 10.500 τ.μ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + one =