αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝέα μελέτη δείχνει ότι το 77% των ιστοσελίδων περιέχει τουλάχιστον ένα tracker, και ξέρουν… τι σκοπεύεις να αγοράσεις

Νέα μελέτη δείχνει ότι το 77% των ιστοσελίδων περιέχει τουλάχιστον ένα tracker, και ξέρουν… τι σκοπεύεις να αγοράσεις

Σίγουρα κάποια στιγμή μοιραστήκαμε όλοι το ίδιο συναίσθημα. Κοιτάζουμε κάποιο προϊόν, μια υπηρεσία σε ένα online κατάστημα και κατόπιν αρχίζει να εμφανίζεται το ίδιο ή παρόμοιο ως διαφήμιση σε κάθε σελίδα που μπορεί να επισκεφτούμε. Μετά από ώρες ή ημέρες, οι αντιστάσεις μας έχουν μειωθεί στο ελάχιστο και πιθανώς τελικά να κάνουμε την αγορά.

Αυτές οι εξατομικευμένες προσφορές που φαίνεται να σας ακολουθούν, βασίζονται σε μια πρακτική που ονομάζεται «retargeting», δηλαδή η στόχευση των καταναλωτών με βάση την προηγούμενη δραστηριότητά τους στο διαδίκτυο. Μόλις ο καταναλωτής κοιτάξει ένα συγκεκριμένο προϊόν, αμέσως παίρνει μια «ετικέτα» παρακολούθησης, επιτρέποντας στον διαφημιζόμενο να προβάλλει στοχευμένες διαφημίσεις σε αυτό το άτομο. Αυτό μας λέει κάτι που όλοι θα πρέπει να γνωρίζουμε όταν χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο: δεν είμαστε μόνοι!

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη το 77% όλων των σελίδων περιέχει τουλάχιστον ένα tracker. Είτε πρόκειται για στατιστικούς ή διαφημιστικούς σκοπούς, οι εταιρείες μας παρακολουθούν όταν περιηγούμαστε στο διαδίκτυο.

Όπως πιθανόν να υποθέσατε, η Google είναι ο μεγαλύτερος αλιευτής δεδομένων όταν πρόκειται για τη διαδικτυακή μας συμπεριφορά. Όπως απεικονίζει το διάγραμμα της Statista, παρακολούθησε το 64% όλων των σελίδων από ένα δείγμα που περιελάβανε πάνω από 144 εκατομμύρια σελίδες στον παγκόσμιο ιστό.

Infographic: They Know What You Clicked Last Summer | Statista

Πηγή: Pc Magazine

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 1 =