αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝέα λίστα: Αν έχεις κατεβάσει αυτές τις εφαρμογές από το Google Play διέγραψε τες άμεσα

Νέα λίστα: Αν έχεις κατεβάσει αυτές τις εφαρμογές από το Google Play διέγραψε τες άμεσα

Τα apps που θα δεις παρακάτω είναι πολύ δημοφιλή, αλλά αν τα έχεις το κινητό σου πρέπει να τα διαγράψεις. Σύμφωνα με νέα αναφορά της γνωστής ιστοσελίδας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας Bleeping Computer, διάφορες κακόβουλές εφαρμογές κατάφεραν ξανά να περάσουν τα μέτρα ασφαλείας της Google και αναρτήθηκαν στο ψηφιακό της κατάστημα, το Google Play. Μάλιστα, στην προκειμένη περίπτωση πάνω από 2 εκατομμύρια χρήστες φαίνεται πως τις κατέβασαν συνολικά.

Αναλυτικότερα, οι κακόβουλες malware εφαρμογές ανακαλύφθηκαν στο Google Play μέσα στον Οκτώβριο και έμοιαζαν φαινομενικά με χρήσιμα εργαλεία ή optimizers για καλύτερη απόδοση. Ωστόσο, στην πραγματικότητα έκαναν τις συσκευές να κολλάνε περισσότερο, καταστρέφοντας την εμπειρία των χρηστών και γεμίζοντας το UI με διαφημίσεις. Άλλες κακόβουλες εφαρμογές που ανακαλύφθηκαν λάμβαναν δεδομένα από απομακρυσμένες βάσεις δεδομένων, χρησιμοποιώντας τα κινητά των ανυποψίαστων χρηστών για να προβάλουν διαφημίσεις ή ως proxy servers για να μεταφέρουν μέσω αυτών δικά τους πακέτα.

Παρακάτω θα βρείτε τη λίστα με όλες τις κακόβουλες εφαρμογές που ανακαλύφθηκαν στο Google Play. Παρόλο που πλέον έχουν αφαιρεθεί από το κατάστημα, σε περίπτωση που για κάποιο λόγο τις έχετε εγκατεστημένες, καλό θα ήταν να τις διαγράψετε άμεσα.

  • TubeBox (jiajiamaji) – 1,000,000 downloads
  • Bluetooth device auto connect (bt autoconnect group) – 1,000,000 downloads
  • Bluetooth & Wi-Fi & USB driver (simple things for everyone) – 100,000 downloads
  • Volume, Music Equalizer (bt autoconnect group) – 50,000 downloads
  • Fast Cleaner & Cooling Master (Hippo VPN LLC) – 500 downloads

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − eleven =