αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝέα καταστήματα στην Ελλάδα θα ανοίξει ο αθλητικός «γίγαντας» Decathlon

Νέα καταστήματα στην Ελλάδα θα ανοίξει ο αθλητικός «γίγαντας» Decathlon

Σε άνοιγμα νέων υποκαταστημάτων προσανατολίζεται η Decathlon Ελλάς, η οποία είδε το τζίρο της σχεδόν να διπλασιάζεται μετά το άνοιγμα του flagship store στο River West, όπως μεταδίδει το Capital.gr.

Το συγκεκριμένο κατάστημα, επιφάνειας 5.016 τ.μ. στην επέκταση του εμπορικού κέντρου, το River West Open, αναμένεται να δώσει ισχυρή ώθηση στο τζίρο του 2022 καθώς σε μόλις λίγους μήνες λειτουργίας το 2021 πριμοδότησε τα έσοδα με σχεδόν 4 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, το γνωστό σήμα αθλητικών ειδών κατέγραψε αύξηση κύκλου εργασιών στην χρήση 2021 κατά 4,6 εκατ. ευρώ, η οποία προέρχεται κατά βάση από το άνοιγμα του νέου υποκαταστήματος στο Αιγάλεω, όπως σχολιάζει η διοίκηση της εταιρείας στις οικονομικές καταστάσεις. Συνολικά ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 11,1 εκατ. ευρώ από 6,5 εκατ. ευρώ το 2020 (και 3,9 εκατ. ευρώ το 2019), με καθαρά κέρδη 411 χιλ. ευρώ από 60 χιλ. ευρώ αντίστοιχα. Τα κέρδη προ φόρων για τη χρήση 2021 ανήλθαν σε περίπου 411 χιλ. ευρώ έναντι κερδών ύψους 62,3 χιλ. ευρώ το 2020 ενώ το μικτό κέρδος βελτιώθηκε σε 3,9 εκατ. ευρώ από 2,4 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας εμφανίζονται αρνητικά λόγω συσσώρευσης ζημιών κατά τα πρώτα έτη λειτουργίας της. Ωστόσο οι μέτοχοι έχουν δεσμευτεί ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την ταμειακή επάρκεια ενώ η διοίκηση προβλέπει βελτίωση αποτελεσμάτων στις επόμενες χρήσεις.

Ο Francois Finidori, διαχειριστής της Decathlon Ελλάς και υπεύθυνος ανάπτυξης, υλοποιεί με συνέπεια την στρατηγική της πολυεθνικής, που προβλέπει επέκταση της αλυσίδας εντός της επόμενης τριετίας στην Αθήνα και σε άλλα γεωγραφικά σημεία. Στόχος είναι η αύξηση του τζίρου, η βελτίωση του περιθωρίου μικτού και καθαρού κέρδους και η επέκταση της παρουσίας της Decathlon πέραν των τοπικών αγορών Κορίνθου, Σπάτων και Αιγάλεω.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία, που είναι θυγατρική της γαλλικής Decathlon S.Ε., εγκαινίασε την παρουσία της στην Ελλάδα το 2015. Τότε απέκτησε νομική μορφή αλλά έκανε το πρώτο ταμείο τρία χρόνια αργότερα αφού άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο εμπορικό κέντρο Mare West της Noval Property (του ομίλου Viohalco), στην Κόρινθο, περί τα τέλη του 2018. Το 2019 άνοιξε ένα ακόμη κατάστημα, στο Smart Park στα Σπάτα και πέρυσι το δίκτυο ενισχύθηκε με το τρίτο καταστήματα, στο River West, που επίσης ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Noval Property.

Η εταιρεία διαθέτει επίσης ηλεκτρονικό κατάστημα, με μικρό μερίδιο προς το παρόν στον συνολικό τζίρο. Όσο για τη μητρική εταιρεία, εμφάνισε διαδικτυακό τζίρο 3 δισ. ευρώ, με μερίδιο πάνω από 20% στον κύκλο εργασιών που διαμορφώθηκε σε 13,8 δισ. ευρώ το 2021.

Σημειώνεται ότι η Decathlon, με δίκτυο 2.080 καταστημάτων σε 56 χώρες, σχεδιάζει, παράγει και διανέμει προϊόντα για περισσότερα από 65 διαφορετικά αθλήματα και δραστηριότητες. Η ελληνική εταιρεία προμηθεύεται τα εμπορεύματα που διαθέτει στην αγορά από θυγατρικές εντός του γαλλικού ομίλου και απευθύνεται σε πελάτες λιανικής καθώς και Αθλητικούς Οργανισμούς και επιτηδευματίες που δραστηριοποιούνται στον αθλητικό κλάδο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 1 =