αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝέα εξέλιξη: «Ξηλώνεται» η διοίκηση της Folli Follie

Νέα εξέλιξη: «Ξηλώνεται» η διοίκηση της Folli Follie

Στην άμεση αντικατάσταση του συνόλου των μελών του διοικητικού συμβούλιου της Folli Follie, με εξαίρεση τα δύο που η ίδια διόρισε τον Δεκέμβριο, οπότε και απομάκρυνε τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, προσανατολίζεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Εφόσον ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, οι οποίες συνδέονται και με την αξιολόγηση των ευρημάτων της χθεσινής εφόδου που πραγματοποίησε κλιμάκιο της Επιτροπής στα γραφεία της εταιρείας, η προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τον διορισμό νέας διοίκησης θα είναι άμεση. Ενδεχομένως και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Και σε κάθε περίπτωση πριν από την προγραμματισμένη έκτακτη γενική συνέλευση για τις 20 Φεβρουαρίου, οπότε ο βασικός μέτοχος της επιχείρησης που ελέγχει την πλειοψηφία, και κατηγορούμενος για σειρά βαρύτατων αδικημάτων που σχετίζονται με το σκάνδαλο της πρωτοφανούς ακόμη και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο παραποίησης των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας, επιδιώκει να τοποθετήσει διοίκηση της επιλογής του. Περαιτέρω πρωτοβουλίες της Επιτροπής σχετικά με την εν λόγω γενική συνέλευση και την εταιρεία εν γένει θα πρέπει επίσης να αναμένονται, καθώς οι πρόσφατες εξελίξεις έκαμψαν και τις τελευταίες επιφυλάξεις στην κορυφή της Κεφαλαιαγοράς.

Είναι σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, που χθες το μεσημέρι κλιμάκιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εντεταλμένο να πραγματοποιήσει ενδελεχείς ελέγχους σε όλα τα αρχεία της Folli Follie –ηλεκτρονικά και έντυπα– πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία της εταιρείας στον Αγιο Στέφανο. Η έφοδος έγινε μόλις μία μέρα μετά την έναρξη της προσπάθειας του Δ. Κουτσολιούτσου να ελέγξει τη διοίκηση της εισηγμένης. Η έφοδος πραγματοποιήθηκε κατά τα πρότυπα των αντίστοιχων εφόδων της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στα τέλη του 2019 και περιέλαβε απομάκρυνση των στελεχών της διοίκησης από κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και τα γραφεία τους, και συλλογή όλων των σχετικών δεδομένων, αναφέρουν οι πληροφορίες.

Παρά τις περί του αντιθέτου διαρροές η έρευνα δεν εστιάζεται μόνο στη διαπίστωση των επιρροών που ασκεί ακόμα η πλευρά Κουτσολιούτσου, αφού αυτές είναι γνωστές, αλλά και στα πεπραγμένα της διαδόχου διοίκησης, η οποία χρεώνεται πως επί ένα και πλέον έτος δεν έχει επιτύχει να ανατάξει την εταιρεία και να την οδηγήσει στην επομένη μέρα. Επιπλέον, πηγές της αγοράς εξηγούν ότι προσπάθειες επηρεασμού των αποφάσεων της Επιτροπής, όπως η φερόμενη απειλή ομολογιούχων πως θα ρευστοποιήσουν την εταιρεία εάν δεν αφήσει στη θέση της τη σημερινή διοίκηση, κάθε άλλο παρά το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα φέρνουν.

Το κυοφορούμενο αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς τη Δικαιοσύνη για την αλλαγή του συνόλου των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie θα γίνει όπως και τον Δεκέμβριο, οπότε απομακρύνθηκε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, δυνάμει της νέας ρύθμισης για την κεφαλαιαγορά που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση στα τέλη του 2019 (άρθρο 40 παρ. 2 του ν. 4640/2019), η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει τη δυνατότητα της Επιτροπής να ζητάει απευθείας από την ελληνική Δικαιοσύνη να διορίζει προσωρινή διοίκηση με βάση το άρθρο 69 του Αστικού Κώδικα όταν διαπιστώνει ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων μελών της διοίκησης με εκείνα της εταιρείας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × three =