αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝέα εθελούσια ανακοίνωσε η Εθνική Ασφαλιστική- Αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Νέα εθελούσια ανακοίνωσε η Εθνική Ασφαλιστική- Αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Στην αποχώρηση 150 υπαλλήλων στοχεύει το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που ανακοίνωσε για το προσωπικό της, στην εκπνοή του χρόνου, η Εθνική Ασφαλιστική και το οποίο τίθεται σε ισχύ από τις 10 Ιανουαρίου με καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής την 28η Ιανουαρίου του 2022, όπως σημειώνει το Moneyreview.gr.

Το πρόγραμμα – το δεύτερο κατά την τελευταία διετία – αποσκοπεί στην περαιτέρω μείωση του αριθμού των εργαζομένων στην εταιρεία, εν αναμονή και της μεταβίβασης πλειοψηφικού ποσοστού στο CVC Capital Partners που περιμένει την έγκριση της DG Comp και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα ολοκληρωθεί εντός του 2022. Το προσωπικό της Εθνικής Ασφαλιστικής αριθμεί σήμερα 640 υπαλλήλους και στόχος είναι ο αριθμός των εργαζομένων να περιοριστεί κοντά στους 500. 

Να σημειωθεί ότι η ΕΤΕ ολοκλήρωσε στις 20 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για το προσωπικό της Τράπεζας, μέσω του οποίου αποχώρησαν 400 περίπου εργαζόμενοι. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο είχαν αποχωρήσει άλλα 200 άτομα, ως συνέχεια ενός προγράμματος εθελούσιας εξόδου που είχε ξεκινήσει το 2019 και ενεργοποιήθηκε πάλι τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. Πλέον ο αριθμός των υπαλλήλων της ΕΤΕ περιορίζεται κοντά στους 7.000, χωρίς σε αυτούς να περιλαμβάνονται οι υπάλληλοι του ομίλου σε δραστηριότητες του εξωτερικού.

Οι όροι του προγράμματος για την Εθνική Ασφαλιστική προβλέπουν ανώτατο όριο αποζημίωσης τις 150.000 ευρώ ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας, με τον αριθμό των μηνιαίων μισθών αποζημίωσης να ξεκινά από τους 10 μισθούς για την ηλικιακή ομάδα των 30-44 ετών και με έως 10 έτη προϋπηρεσίας και κλιμακώνεται στους 35 μισθούς για όσους είναι άνω των 55 ετών και διαθέτουν πάνω από 35 χρόνια προϋπηρεσίας στην Εθνική Ασφαλιστική. Το πρόγραμμα συνοδεύεται με προσαύξηση: 

• 30% επί της βασικής αποζημίωσης για όσους απασχολούνται στις περιφερειακές υπηρεσιακές ενότητες και εκτελούν διαχειριστικές εργασίες που μπορούν, όπως αναφέρεται, να αναληφθούν από τα κεντρικά, αλλά και για τους όσους υπαλλήλους απασχολούνται με σύμβαση δανεισμού στην ΕΤΕ, 

• 20% εφόσον πρόκειται για υπαλλήλους που υπηρετούν για χρονικό διάστημα ίσο ή μεγαλύτερο των 26 ετών και δεν έχουν καθήκοντα ευθύνης,

• 15% έως 30% βάσει ηλικίας για τους άνω των 50 ετών.

Με τους όρους δεν συμφωνούν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, οι οποίοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία – χθες και σήμερα – προβάλλοντας ως βασικούς λόγους για την απεργία, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, την βιωσιμότητα του ομαδικού ασφαλιστηρίου, το γεγονός ότι δεν προβλέπεται αντικατάσταση αυτών που θα αποχωρήσουν με τους υπαλλήλους που εργάζονται μέσω ενοικίασης καθώς και το γεγονός ότι το πρόγραμμα δεν δίνει τη δυνατότητα μακροχρόνιας άδειας 2 έως 5 ετών (sabbatical) έτσι ώστε να δώσει επιπλέον κίνητρο στους άνω των 55 ετών να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα καλύπτοντας τα έτη έως την συνταξιοδότησή τους. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × two =