αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέα εθελούσια έξοδος στην Εθνική Τράπεζα- Στα 150.000 ευρώ «πέφτει» η αποζημίωση

Νέα εθελούσια έξοδος στην Εθνική Τράπεζα- Στα 150.000 ευρώ «πέφτει» η αποζημίωση

Νέα εθελούσια έξοδο, ένα χρόνο μετά την προηγούμενη κατά την οποία αποχώρησαν από την Τράπεζα περίπου 1.100 εργαζόμενοι, θα ανακοινώσει η Εθνική Τράπεζα μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, το νέο πρόγραμμα θα έχει μειωμένο πλαφόν αποζημίωσης, στα 150.000 ευρώ από 170.000 στο προηγούμενο πρόγραμμα, ενώ θα προβλέπει και επιλογές αναγκαστικής άδειας με αποδοχές, διετούς, τριετούς και πενταετούς (ή τετραετούς) διάρκειας. Στόχος του προγράμματος είναι η αποχώρηση 800 – 1.000 εργαζομένων προκειμένου το προσωπικό της Τράπεζας στην Ελλάδα να μειωθεί στα επίπεδα των 7.200 εργαζομένων.

Το νέο πρόγραμμα εθελουσίας που είναι το τρίτο των τελευταίων ετών (προηγήθηκαν προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης το 2019 και το 2017) συμβαδίζει με το γενικότερο πλάνο μετασχηματισμού της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο επιταχύνουν όχι πια μόνο οι τεχνολογικές εξελίξεις και η ψηφιοποίηση, αλλά και το νέο μοντέλο εργασίας που διαμορφώνει η πανδημική κρίση. 

Η Εθνική Τράπεζα ετοιμάζει καταστήματα χωρίς ταμείο, με μηχανήματα για τις συναλλαγές και προσωπικό μόνο για συμβουλευτικές υπηρεσίες, τα οποία θα ξεκινήσουν να λειτουργούν πιλοτικά το 2021. Σημειώνεται ότι την τελευταία διετία η διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού της ΕΤΕ εξελίσσεται ραγδαία και ο Covid-19 ήρθε να μειώσει περαιτέρω δραστικά για την Τράπεζα τις συναλλαγές που γίνονται στο κατάστημα. Στην παρούσα φάση, μόνο το 8% – 9% των συναλλαγών της Εθνικής Τράπεζας διεκπεραιώνονται στα ταμεία, όταν στις αρχές της χρονιάς το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο 20%. Στη διάρκεια του lockdown το ποσοστό των εξ αποστάσεως συναλλαγών για την Εθνική Τράπεζα είχε εκτιναχθεί στο 93%, με μόλις το 7% των συναλλαγών να γίνονται στο κατάστημα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 15 =