αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝέα δυνατότητα στα ZARA: Ελάτε να πουλήσετε τα ρούχα που δεν φοράτε

Νέα δυνατότητα στα ZARA: Ελάτε να πουλήσετε τα ρούχα που δεν φοράτε

Σε ένα νέο πεδίο ξεκινά να δραστηριοποιείται ο «γίγαντας» του fast fashion, Zara. Συγκεκριμένα μπαίνει στο πεδίο των μεταχειρισμένων ρούχων.

Από τον επόμενο μήνα, οι καταναλωτές στη βρετανική αγορά θα μπορούν να επιδιορθώσουν ρούχα που έχουν αγοράσει από τα καταστήματα Zara, ανεξαρτήτως του πότε τα αγόρασαν. Η υπηρεσία θα περιλαμβάνει αντικατάσταση κουμπιών, φερμουάρ, επιδιόρθωση στριφωμάτων και άλλα, και θα διατίθεται τόσο στα καταστήματα όσο και online.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι καταναλωτές στη Βρετανία επίσης θα μπορούν να πουλήσουν τα μεταχειρισμένα ρούχα τους αλλά και να αγοράσουν ρούχα Zara από δεύτερο χέρι, χρησιμοποιώντας μία νέα πλατφόρμα. Παράλληλα, θα μπορούν να δωρίζουν ρούχα που δεν θέλουν, ανεξαρτήτως του brand, σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Η προσπάθεια της Zara να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των ρούχων της έρχεται σε μία εποχή που οι αλυσίδες του fast fashion δέχονται έντονες επικρίσεις για τον περιβαλλοντικό τους αντίκτυπο, καθώς ευθύνονται έως και για το 10% των εκπομπών ρύπων παγκοσμίως.

Μένει να δούμε βέβαια πότε θα επεκταθούν οι νέες υπηρεσίες της αλυσίδας και σε άλλες χώρες.

Στην πλατφόρμα της Zara, οι πωλητές θα ανεβάζουν τις δικές τους φωτογραφίες, ενώ οι πληροφορίες για το αρχικό προϊόν θα διατίθενται από την εταιρεία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 8 =