αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέα γραμμή, με κέντρο τον Πειραιά, εγκαινίασε η Cosco

Νέα γραμμή, με κέντρο τον Πειραιά, εγκαινίασε η Cosco

Νέα γραμμή, με κέντρο τον Πειραιά, εγκαινίασε η Cosco, με την ονομασία “LEVANT”.

Στις 3 Σεπτεμβρίου, με κόμβο το λιμάνι του Πειραιά, ξεκίνησε με επιτυχία μια νέα υπηρεσία με την ονομασία LGX1 (ΕΛΛΑΔΑ – LEVANT EXPRESS 1) με τα ακόλουθα λιμάνια: Πειραιάς (Ελλάδα) – Λεμεσός (Κύπρος) – Ashdod (Ισραήλ ) – Iskenderun (Τουρκία) – Damietta (Αίγυπτος) – Πειραιάς (Ελλάδα). Η εβδομαδιαία υπηρεσία λειτουργεί από την Diamond Line  γίνεται με δύο πλοία των 1.400 TEU.

Η κυκλοφορία του LGX1 θα συνδέσει ξανά το εμπορικό κανάλι μεταξύ LEVANT και Δύσης και θα βελτιώσει περαιτέρω τη διανομή του δικτύου δρομολογίων της COSCO SHIPPING Lines και της Diamond Line με το λιμάνι του Πειραιά ως κόμβο προς την Ανατολή.

Στηριζόμενη στη μοναδική γεωγραφική θέση του Πειραιά, το δρομολόγιο LGX1 έχει βελτιστοποιήσει τη μεταφορά φορτίου μεταξύ Ασίας, Βόρειας Αμερικής, Βορειοδυτικής Ευρώπης, Δυτικής Μεσογείου, χωρών της Μαύρης Θάλασσας και της περιοχής LEVANT, ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα το παγκόσμιο και περιφερειακό εμπόριο.

Στα μεσαιωνικά γαλλικά, LEVANT σημαίνει το μέρος όπου ανατέλλει ο ήλιος, δηλαδή η “Ανατολή”. Ως παραδοσιακός δρόμος για το εμπόριο μεταξύ Ανατολής και Δύσης κατά τον Μεσαίωνα, η περιοχή LEVANT καλύπτει τις σημερινές χώρες του Ισραήλ, του Λιβάνου, της Παλαιστίνης, της Συρίας, της Τουρκίας και της Αιγύπτου. Ιστορικά, το LEVANT έπαιξε σημαντικό οικονομικό ρόλο στο εμπόριο μεταξύ της Δυτικής Ευρώπης και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + 2 =