αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝέα αποκάλυψη: Το Instagram διατηρούσε φωτογραφίες και μηνύματα, ένα χρόνο μετά τη διαγραφή τους

Νέα αποκάλυψη: Το Instagram διατηρούσε φωτογραφίες και μηνύματα, ένα χρόνο μετά τη διαγραφή τους

Πολλές φορές οι εταιρείες κρατούν αποθηκευμένα αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων των χρηστών τους για κάποιο χρονικό διάστημα, ακόμα και όταν οι χρήστες τα σβήσουν. Το Instagram έχει ανακοινώσει πως χρειάζονται περίπου 90 ημέρες για να σβηστούν εντελώς τα διαγραμμένα αρχεία χρηστών από τους server της εφαρμογής. Όμως, μάλλον η διάρκεια ήταν λίγο μεγαλύτερη.

Ο ανεξάρτητος ερευνητής ασφαλείας Saugat Pokharel ανακάλυψε πως κατά τη λήψη των αρχείων του από το Instagram, το αρχείο περιείχε δεδομένα φωτογραφιών και προσωπικών συζητήσεων που ο ίδιος είχε διαγράψει και μάλιστα πάνω από ένα χρόνο πριν. Αυτό ήταν κάτι που ο Pokharel ανέφερε τον Οκτώβριο του 2019, μέσω του προγράμματος bug bounty του Instagram. Η εταιρεία έχει πλέον διορθώσει το εν λόγω bug και τα αρχεία σβήνονται πολύ πιο άμεσα.

To Instagram επιβράβευσε την ανακάλυψη του Pokharel με 6.000 δολάρια, ενώ πρόσφατα patch δείχνουν πως το πρόβλημα έχει επιλυθεί, σύμφωνα με την εταιρεία. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και στο Twitter, όπου η υπηρεσία κρατούσε μηνύματα χρηστών που είχαν σβηστεί, αλλά κατέβαιναν μέσω του εργαλείου λήψης ιστορικού της εφαρμογής.

Πηγή: techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 16 =