αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝέα αποκάλυψη: Διέρρευσαν χιλιάδες κωδικοί χρηστών του Instagram

Νέα αποκάλυψη: Διέρρευσαν χιλιάδες κωδικοί χρηστών του Instagram

Στη digital εποχή… ποτέ δεν πρέπει να αισθάνεσαι ασφαλής. Κάτι που επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά. Σύμφωνα με άρθρο του αμερικανικού TechCrunch, χιλιάδες κωδικοί χρηστών του Instagram, διέρρευσαν. Η «τρύπα» υπήρξε μέσα από την υπηρεσία Social Captain. Πρόκειται για μια υπηρεσία που βοηθά τους χρήστες να αυξήσουν τον αριθμό των followers τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, Social Captain αποθήκευε τους κωδικούς πρόσβασης των λογαριασμών σε απλό κείμενο, χωρίς καμία κρυπτογράφηση και προστασία.

Μια ευπάθεια στο website της υπηρεσίας, επέτρεψε στον οποιονδήποτε να συνδεθεί στους λογαριασμούς των χρηστών που χρησιμοποιούν την Social Captain.

Η αποκάλυψη έγινε από έναν ερευνητή ασφαλείας οποίος δεν ήθελε να δώσει το όνομά του. Ο ερευνητής ειδοποίησε για την ύπαρξη της ευπάθειας και παρέδωσε ένα αρχείο με περίπου 10.000 εκτεθειμένους λογαριασμούς χρηστών του Instagram. Μάλιστα, 70 από τους επίμαχους λογαριασμούς ήταν premium.

Η Social Captain δήλωσε ότι φρόντισε να διορθώσει άμεσα την ευπάθεια, εμποδίζοντας τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα προφίλ άλλων χρηστών. Το Instagram, από τη μεριά του, δήλωσε ότι η υπηρεσία παραβίασε τους όρους για την προστασία δεδομένων, καθώς αποθήκευε τα credentials των χρηστών χωρίς καμία προστασία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − nine =