αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέα έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα γραφεία τραπεζών

Νέα έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα γραφεία τραπεζών

Ελεγκτές της Επιτροπής Ανταγωνισμού έκαναν ξανά έφοδο στις τράπεζες το πρωί της Παρασκευής. Οι ελεγκτές της Επιτροπής Ανταγωνισμού έφτασαν την Παρασκευή στα γραφεία των τραπεζών, προκειμένου να ελέγξουν κατώτερα στελέχη τραπεζών, όπως αναφέρει το Εθνος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού συνεχίζουν τους ελέγχους που ξεκίνησαν την Πέμπτη στις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού το πρωί της Πέμπτης έκαναν έφοδο στα γραφεία της διοίκησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών καθώς και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών. Οι ελεγκτές έκαναν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ελέγχους ακόμη και σε προσωπικές τσάντες και χαρτοφύλακες τραπεζιτών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Επιτροπή χρησιμοποίησε 120 υπαλλήλους της σε κλιμάκια των 10 ατόμων για να κάνει τις σχετικές έρευνες στα γραφεία διευθύνοντων συμβούλων αλλά και των γραμματέων των στελεχών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κλιμάκια ξήλωσαν σκληρούς δίσκους, ενώ πήραν έγγραφα και υπολογιστές που εντόπισαν στα γραφεία.

Σε κάθε τράπεζα ερευνήθηκαν από 20 έως και περίπου 50 γραφεία της ανώτατης διοίκησης, αλλά και των βοηθών τους. Οι τραπεζίτες περιγράφουν το προσωπικό της Επιτροπής που έκανε τον έλεγχο ως «ευγενικούς, αυστηρούς και τυπικούς». Οι διοικήσεις κάλεσαν τους νομικούς συμβούλους των τραπεζών και καθώς δεν υπήρχε κάτι παράνομο στις ενέργειες της Επιτροπής περιορίστηκαν στο να παρακολουθούν τη διενέργεια του ελέγχου.

Η έφοδος ξεκίνησε στις 9 το πρωί της Πέμπτης. Τα κλιμάκια ήταν δεκαμελή και εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά στα γραφεία της διοίκησης των τραπεζών. Ζήτησαν από τα στελέχη να απομακρυνθούν χωρίς να αγγίξουν τίποτα. Οι έρευνες στα γραφεία διευθυνόντων συμβούλων και άλλων ανώτατων στελεχών διήρκεσαν αρκετές ώρες.

Οι λόγοι της εφόδου εκτιμάται ότι συνδέονται με την κοινή πολιτική επιβολής προμηθειών από τις τράπεζες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έφοδος προκύπτει έπειτα από αυτεπάγγελτη δίωξη που είχε ασκηθεί για ανάλογες πρακτικές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + 12 =