αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝέα έρευνα κατατάσσει την Ελλάδα ως την πιο δύσκολη χώρα στον πλανήτη για να γίνεις επιχειρηματίας

Νέα έρευνα κατατάσσει την Ελλάδα ως την πιο δύσκολη χώρα στον πλανήτη για να γίνεις επιχειρηματίας

Η Ελλάδα είναι η πιο «δύσκολη» χώρα παγκοσμίως για το επιχειρείν, σύμφωνα με το Ινστιτούτο TMF που καταρτίζει το σχετικό δείκτη.

Η χώρα μας εξασφαλίζει την πρωτιά στον Global Business Complexity Index 2019, ξεπερνώντας κράτη όπως η Ινδονησία, η Βραζιλία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αντίθετα, μεταξύ των χωρών που το επιχειρείν καθίσταται ευκολότερο συγκαταλέγονται, η Ελβετία, το Ισραήλ, η Ταιλάνδη, η Παραγουάη και τα νησιά Καϋμάν.

Οι παράγοντες που μετρούν στη διαμόρφωση του δείκτη είναι

-Η εγχώρια νομοθεσία και απονομή δικαιοσύνης.

-Οι συχνές αλλαγές στη νομοθεσία.

-Η λογιστική και φορολογική διαχείριση των επιχειρήσεων

-Οι διαδικασίες προσλήψεων, απολύσεων και αμοιβών

Όπως αναφέρει το TMF, οι συχνές αλλαγές στη νομοθεσία σε συνδυασμό με τους πολύπλοκους νόμους για τα εργασιακά θέτουν την Ελλάδα στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης. Η νομοθεσία στη χώρα μας είναι ήδη πολύπλοκη ενώ υιοθετούνται συνεχώς νέα μέτρα. Κάποιες φορές, υπάρχει σύγκρουση μεταξύ διαφορετικών νομοθετημάτων και είναι δύσκολο για τις εταιρίες να γνωρίζουν με ποιο νόμο πρέπει να ευθυγραμμίζονται, διαπιστώνει η έκθεση. Για παράδειγμα, σε κάποιες περιπτώσεις, οι επιστροφές ΦΠΑ υπόκεινται σε διαφορετική μεταχείριση, ανάλογα με την εφορία που ασχολείται.

Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση συχνά δεν παρέχει επαρκή πληροφόρηση, καθιστώντας δύσκολη τη λειτουργία ξένων επιχειρήσεων, ενώ κάποια νησιά λειτουργούν σαν ανεξάρτητες περιφέρειες σε όρους φορολόγησης και ευθυγράμμισης με τη νομοθεσία.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έδειξα την ιδέα μου σε 1.200 ανθρώπους. Οι 900 είπαν όχι…»: Ο Bill Gates παραθέτει ένα μάθημα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 7 =