αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝέα έρευνα δείχνει ότι ο Steve Jobs είχε απόλυτο δίκιο στον τρόπο που πρέπει να γίνονται τα meetings

Νέα έρευνα δείχνει ότι ο Steve Jobs είχε απόλυτο δίκιο στον τρόπο που πρέπει να γίνονται τα meetings

Ο Steve Jobs εφάρμοζε την δική του τακτική όταν ήθελε να κάνει ένα επαγγελματικό meeting. Ο εμβληματικός συνιδρυτής της Apple, όταν ήθελε να συναντηθεί με έναν υπάλληλο, συνεργάτη ή δυνητικό συνεργάτη, έβγαινε… έξω από το γραφείο. Ναι, η συνάντηση γίνονταν ενώ περπατούσαν. Συνήθως ο περίπατος γινόταν σε κοντινή απόσταση από τα γραφεία της Apple στην Καλιφόρνια.

Έρχεται τώρα μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Χονγκ-Κονγκ, που δείχνει ότι αυτή η πρακτική του Jobs έχει οφέλη όχι μόνο για την υγεία των συμμετεχόντων, αλλά κάνει και τα meetings καλύτερα. Σύμφωνα με την έρευνα, το περπάτημα δίπλα- δίπλα, βοηθά τους ανθρώπους να συνδέονται μεταξύ τους. Αυτό το φαινόμενο είναι τόσο ισχυρό που λειτουργεί ακόμα και σε ανθρώπους που δεν έχουν γνωριστεί ποτέ πριν. Και τα αποτελέσματα είναι εμφανή σε λιγότερο από 5 λεπτά, ακόμα και αν οι άνθρωποι που περπατούν δίπλα- δίπλα δεν μιλούν μεταξύ τους! Αν φυσικά υπάρχει και συζήτηση, τότε το δέσιμο γίνεται ακόμα καλύτερο.

Για να διαπιστώσουν τα οφέλη αυτού του μοντέλο, οι ερευνητές έκαναν το πείραμα σε συνολικά 257 ζεύγη ατόμων. Κάποιοι έκαναν meetings σε κλειστή αίθουσα, ενώ κάποιοι άλλοι έκαναν meetings κατά την διάρκεια περιπάτων. Τι διαπιστώθηκε; Ότι όσοι έκαναν μια βόλτα μαζί, στο τέλος είχαν σχηματίσει μια θετικότερη γνώμη για τον «συνοδοιπόρο» τους. Ακόμα κι αν η βόλτα διαρκούσε μόλις 3-4 λεπτά, στο τέλος της διαδρομής είχε δημιουργηθεί ένα καλύτερο «δέσιμο» μεταξύ τους.

Έρχονται και οι ιδέες

Τα λεγόμενα «walking meetings» έχουν και ένα ακόμα θετικό. Με αυτή την πρακτική έρχονται και η καλύτερες ιδέες, όπως έχουν δείξει παλαιότερες έρευνες. H δημιουργικότητα τείνει να γίνεται πιο έντονη όταν είσαι έξω από τους 4 τοίχους του γραφείου.

Περπατώντας μπορείς να σκέφτεσαι όλα όσα έχεις κάνει στο παρελθόν, αλλά και να ανακαλύψεις νέες προοπτικές και στρατηγικές. Γι’ αυτό την επόμενη φορά που δεν θα έχεις καμία ιδέα, κάνε διάλειμμα και πήγαινε μία βόλτα. Είτε αυτή είναι σε μία παραλία, είτε στο κέντρο της πόλης, ένα 15λεπτος περίπατος μπορεί να είναι καθοριστικός για την επόμενη επιτυχία σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × one =