αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝέα έκτακτη συνέντευξη Τύπου της NASA- Τι αναμένεται να ανακοινώσει

Νέα έκτακτη συνέντευξη Τύπου της NASA- Τι αναμένεται να ανακοινώσει

Νέα ευρήματα για «υδάτινους κόσμους» στο Ηλιακό μας Σύστημα θα δημοσιοποιήσει η NASA, σε συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιήσει τη Μεγάλη Πέμπτη. Παρόλο που στην ανακοίνωση για την εκδήλωση δεν δίνονται πολλές λεπτομέρειες για το τι θα ανακοινωθεί, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία αναφέρει πως οι ανακαλύψεις έγιναν με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble και του ρομποτικού σκάφους Cassini.

Επίσης, προσθέτει πως τα αποτελέσματα θα επηρεάσουν τις μελλοντικές αποστολές εξερεύνησης «ωκεάνιων κόσμων» στο διάστημα –όπως την αποστολή Europa Clipper που αναμένεται να εκτοξευθεί τη δεκαετία του 2020– καθώς και την ευρύτερη προσπάθεια αναζήτησης ζωής πέρα από τη Γη.

Όπως σημειώνει η Ναυτεμπορική, το διαστημόπλοιο Cassini βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο από το 2004, μελετώντας τον πλανήτη, τους δακτυλίους και του δορυφόρους του. Το σκάφος έχει επίσης λάβει δείγματα σκόνης που περιφέρονται γύρω από τον αέριο γίγαντα, αναλύοντάς τα με το ειδικό όργανο που διαθέτει γι’ αυτό τον σκοπό. Τον Σεπτέμβριο θα ολοκληρωθεί η αποστολή του, καθώς θα απανθρακωθεί με την είσοδό του στην ατμόσφαιρα του πλανήτη.

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ, ώρα Ελλάδας. Θα αναμεταδοθεί από την ιστοσελίδα της διαστημικής υπηρεσίας, ενώ ερωτήσεις στους επιστήμονες που θα συμμετάσχουν στο πάνελ θα μπορεί να υποβάλει και το κοινό, εκτός από τους δημοσιογράφους, μέσω του hashtag #AskNASA.

Από τον τρόπο που περιγράφει η NASA το θέμα της συνέντευξης Τύπου, φαίνεται πως δεν αφορά την ανακάλυψη στοιχείων για την ύπαρξη ζωής σε κάποιο ουράνιο σώμα του Ηλιακού Συστήματος. Αντίθετα, όλα δείχνουν πως τα ευρήματα θα επηρεάσουν το πού και το πώς θα αναζητήσουν οι επιστήμονες τέτοια στοιχεία από εδώ και στο εξής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο