αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Μeraki»: Το νέο project που ετοίμασε η Amazon και έχει στιλ… Ελληνικό

«Μeraki»: Το νέο project που ετοίμασε η Amazon και έχει στιλ… Ελληνικό

Ο επιχειρηματικός κολοσσός της Amazon θέλει να κάνει επανάσταση στη μόδα με το νέο της label, «Μeraki».

Ένας φόρος τιμής στην ελληνική κουλτούρα της ευζωίας η Amazon Fashion ανακοίνωσε ότι η νέα σειρά ρούχων θα φέρει «καθαρές γραμμές, διαχρονικές φόρμες και ποιοτικά υλικά».

Το «Meraki» είναι μια lifestyle τάση για την Amazon, η οποία εξηγεί τη σημασία της ελληνικής λέξης: «Μεράκι σημαίνει να κάνεις κάτι με αγάπη, με δημιουργικότητα, να βάζεις ψυχή σε ό,τι κάνεις» αναφέρει.

H Αmazon θέλει να κατακτήσει την αγορά μόδας με κάτι από Ελλάδα.

Σε άρθρο της η, η βρετανική The Guardianσχολιάζει πως η εταιρία αποχαιρετά το δανέζικο hygge αλλά και τα σουηδικά lagom και ikigai για να υποδεχθεί το ελληνικό μεράκι με αφορμή τη σειρά ρούχων ως ιδανικό τρόπο ζωής που αξίζει να υιοθετηθεί από όλους.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα ο σχεδιαστής της Amazon Private Brands, Harri Crosby, «είναι μία σειρά ρούχων που εμπνέεται από τα 90s» και θέλει να διευκολύνει άντρες και γυναίκες που δεν χρειάζεται να τους απασχολεί το τι θα φορέσουν.

Σε συνέντευξη της στην ιστοσελίδα του The Guardian η καθηγήτρια Κλασσικών Σπουδών στο Κέιμπριτζ Dr. Μυρτώ Χατζημιχάλη εξηγεί:

«Αναρωτιόμουν εάν διάλεξαν την τουρκική λέξη γιατί αυτή έχει κάπως διαφορετική ερμηνεία. Η λέξη μεράκι ήρθε στην ελληνική γλώσσα από την τουρκική αλλά απέκτησε άλλη ερμηνεία. Σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει το να απολαμβάνει κανείς την εργασία του. Το να κάνει κάποιος κάτι με χαρά, με προσοχή στη λεπτομέρεια, με αγάπη και να αισθάνεται υπερήφανος για ό,τι καταφέρνει».

Η Χατζημιχάλη διευκρινίζει ότι το «meraki» ως τρόπος ζωής δεν είναι κάτι καινούργιο όπως τα σκανδιναβικά hygge, lagom και ikigai όμως «είναι ωραίο να τονώνεται και να ενισχύεται το ενδιαφέρον προς την ελληνική κουλτούρα».

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =