αρχικηVIRALΜars Science City Project: Στο Ντουμπάι ετοιμάζουν μια «διαστημική» πόλη (ΦΩΤΟ)

Μars Science City Project: Στο Ντουμπάι ετοιμάζουν μια «διαστημική» πόλη (ΦΩΤΟ)

Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο προετοιμάζεται να υλοποιηθεί στο Ντουμπάι. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πόλη σε διαστημική προσομοίωση που έγινε ποτέ και η οποία θα κατασκευαστεί στην έρημο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το «Μars Science City Project» που θα καλύπτει 180.000 τετραγωνικά μέτρα, θα αποτελέσει ένα ρεαλιστικό μοντέλο για την προσομοίωση της ζωής στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη.

Όπως διαβάζουμε στο perierga.gr, η ιδέα αφορά στη δημιουργία θολωτών κατοικιών αλλά και ένα μουσείο, ενώ μια ομάδα ανθρώπων θα ζήσει εδώ για έναν χρόνο. Θα διευθύνεται από μία ομάδα από το διαστημικό κέντρο Mohammed Βin Rashid, τον δήμο του Ντουμπάι σε συνεργασία με την Βjarke Ιngels / BIG και μια ομάδα επιστημόνων, μηχανικών και σχεδιαστών.

Σκοπός είναι να γίνει ένα πείραμα κατά πόσο μπορούν οι άνθρωποι να ζήσουν σε συνθήκες του πλανήτη Άρη, με τα εργαστήρια να προσπαθούν να προσομοιώσουν το σκληρό έδαφος του Άρη και το περιβάλλον μέσω της 3D τεχνολογίας εκτύπωσης, της θερμότητας και της μόνωσης της ακτινοβολίας. Η όλη εμπειρία θα αποτελέσει πρότυπο για την καινοτομία, ιδίως όσον αφορά τη διατήρηση της ζωής σε ένα εχθρικό πλανητικό περιβάλλον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =