αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜόλις 1 ώρα από την Αθήνα: Πως είναι να δουλεύεις remote από τον Πόρο με το laptop σου

Μόλις 1 ώρα από την Αθήνα: Πως είναι να δουλεύεις remote από τον Πόρο με το laptop σου

Μπαίνεις στο λιμάνι του Πειραιά. Βγαίνεις στον Πόρο, σε 1 ώρα. Αυτό από μόνο του, είναι ένα αρχικό πλεονέκτημα αυτό του νησιού. Ένα πράσινο νησί με ωραίες παραλίες, διασκέδαση, αλλά και τοποθεσίες που επικρατεί… η απόλυτη ησυχία. Όλα αυτά, μόλις 1 ώρα από την Αθήνα. Κάτι που μπορεί να εξυπηρετήσει και τους remote workers που θέλουν να ξεφύγουν από την πόλη έστω και για λίγες ημέρες, και παράλληλα να συνεχίσουν να δουλεύουν από το laptop τους, με θέα την θάλασσα (και να έχουν έσοδα).

Γράφει από τον Πόρο ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Βρίσκεται σε μικρή απόσταση και από την ακτή της Πελοποννήσου. Το απέναντι χωριό λέγεται Γαλατάς. Άρα είναι ιδανικό και για γρήγορες μετακινήσεις από την Πελοπόννησο. Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο νησιά, τη Σφαιρία και την Καλαυρία, τα οποία χωρίζει ένα πολύ μικρό κανάλι θάλασσας.

Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι ο Πόρος κατοικείται από την Εποχή του Ορείχαλκου. Οι τάφοι στο νησί χρονολογούνται από τη Μυκηναϊκή Περίοδο και τα ανθρώπινα κτίσματα υπάρχουν σε αυτό τουλάχιστον από το 1000 π.Χ.

Ναι, και φυσικά διαθέτει ωραίες παραλίες. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς είναι το Ασκέλι, το Λιμανάκι της αγάπης, το Κανάλι, και ο Ρώσικος Ναύσταθμος.

Αυτά είναι λίγο-πολύ γνωστά. Πάμε τώρα στο κομμάτι του remote working, αφού και εγώ με αυτό το μοντέλο «αποβιβάστηκα» στον Πόρο. Εδώ έχουμε ένα θετικό στοιχείο που δεν το βλέπουμε σε πολλά νησιά: Υπάρχουν αρκετές καφετέριες που είναι ήσυχες (τουλάχιστον την ημέρα), ενώ διαθέτουν τραπέζια αλλά και μπρίζες, όπου μπορεί να καθίσει κάποιος με το laptop του και να δουλέψει, ενώ παράλληλα πίνει τον καφέ του ή τρώει κάτι. Τα περισσότερα από τα μαγαζιά είναι δίπλα στο λιμάνι. Σε άλλα νησιά, για παράδειγμα, έχουμε διαπιστώσει ότι τα καταστήματα εστίασης δεν είναι ιδανικά για remote working, ενώ οι μπρίζες είναι… είδος προς εξαφάνιση.

Υπάρχει όμως και ένα πρόβλημα: Το ίντερνετ είναι αρκετά αργό. Ναι, τα περισσότερα καταλύματα και τα μαγαζιά δίνουν «free wifi». Αλλά μόλις φτάσεις εκεί μπορεί να διαπιστώσεις ότι το free wifi είναι… 5Mbps. Ταχύτητες πολύ αργές δηλαδή για έτος 2024. Το πρόβλημα είναι πιο έντονο σε τοποθεσίες που είναι πιο έξω από την χώρα του νησιού. Σαφώς καλύτερη είναι η κατάσταση στο mobile internet. Αλλά αυτό είναι κάτι που το πληρώνει ο κάθε ταξιδιώτης από την τσέπη του.

Στο προσεχές μέλλον αναμένεται να γίνουν και αλλαγές στο νησί, αφού όπως γράφαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, ο Πόρος μετατρέπεται σε «πράσινο νησί», με βάση το σχετικό πλάνο που έχει ξεκινήσει.

Η διαμονή στον Πόρο είναι για όλες τις τσέπες. Μπορείς, δηλαδή, να βρεις καταλύματα σε value-for-money τιμές, αν θες να κινηθείς με σφιχτό μπάτζετ. Ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν και πολύ πιο ακριβές επιλογές, για όποιον θέλει και μπορεί να πληρώσει κάτι τέτοιο. Με ένα ψάξιμο στο Booking.com μπορείς εύκολα να δεις τις τιμές και τα καταλύματα που είναι διαθέσιμα, για την χρονική περίοδο που σε ενδιαφέρει.

Μπορείς να βρεις ακτοπλοϊκά εισιτήρια από τον Πειραιά με 34 ευρώ το άτομο. Άλλα τόσα πρέπει να υπολογίσεις για την επιστροφή. Οι τιμές ενδέχεται να διαφοροποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι.

Τι λες λοιπόν, θα πας στον Πόρο με το laptop σου;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο νησί που δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο: Πως είναι να δουλεύεις με το laptop σου από τις Σπέτσες

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 10 =