αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜόλις 1μισι μήνα μετά τα εγκαίνια του «Fashion City Outlet» άρχισαν οι καταγγελίες των εργαζομένων

Μόλις 1μισι μήνα μετά τα εγκαίνια του «Fashion City Outlet» άρχισαν οι καταγγελίες των εργαζομένων

Ήταν στις 15 Νοεμβρίου 2018 όταν γίνονταν τα εγκαίνια του πολυδιαφημισμένου «Fashion City Outlet». Πρόκειται για το πρώτο εκπτωτικό και ψυχαγωγικό κέντρο της Θεσσαλίας. Με έδρα στην Λάρισα. Μια επένδυση ύψους 9 εκατ. ευρώ, η οποία παράλληλα δημιούργησε 600 θέσις εργασίας.

Φαίνεται όμως ότι δεν λειτουργούν όλα όπως θα έπρεπε. Αφού μόλις 1μισι μήνα μετά την μεγάλη «πρεμιέρα» ξεκίνησαν οι καταγγελίες από τους εργαζομένους, σχετικά με τις συνθήκες εργασίας. «Ακόμα και οι καταναλωτές παραπονιούνται για το κρύο που επικρατεί, όχι μόνο στον ενιαίο χώρο, αλλά και μέσα στα καταστήματα. Πόσο μάλλον οι εργαζόμενοι που βρίσκονται κάτω από αυτές τις συνθήκες για ώρες και όχι για λίγο και ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες με το εορταστικό ωράριο και τις Κυριακές ανοιχτά, που οι ώρες εργασίας είναι ατελείωτες και, με βάση τις συνθήκες, βασανιστικές», τονίζει Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Νομού Λάρισας.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση

«Μπορεί η διαφήμιση που έγινε το προηγούμενο διάστημα για 600 θέσεις εργασίας να καλλιέργησε ένα θετικό κλίμα για το εμπορικό που απασχολεί πολλούς εργαζόμενους, όμως κανένας δεν ασχολήθηκε με τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων αυτών. Ακόμα και οι καταναλωτές παραπονιούνται για το κρύο που επικρατεί, όχι μόνο στον ενιαίο χώρο, αλλά και μέσα στα καταστήματα. Πόσο μάλλον οι εργαζόμενοι που βρίσκονται κάτω από αυτές τις συνθήκες για ώρες και όχι για λίγο και ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες με το εορταστικό ωράριο και τις Κυριακές ανοιχτά, που οι ώρες εργασίας είναι ατελείωτες και, με βάση τις συνθήκες, βασανιστικές.

Τα καταστήματα του νέου εμπορικού κέντρου της πόλης φρόντισαν να διαφημίσουν ότι και σήμερα 2 του Ιανουαρίου θα είναι ανοιχτά με μεγάλες προσφορές για τους καταναλωτές, χωρίς όμως να φροντίζουν τους ίδιους τους εργαζόμενους που απασχολούν, εξασφαλίζοντας κατάλληλες συνθήκες εργασίας και εργασιακό περιβάλλον τέτοιο που να επιτρέπει την εργασία χωρίς δυσκολίες και πόσο μάλλον χωρίς κίνδυνο για την υγεία των εργαζομένων.

Ιδιαίτερα μας απασχολεί το γεγονός ότι τις επόμενες ημέρες οι θερμοκρασίες θα φτάσουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα και πραγματικά ανησυχούμε για τους συναδέλφους μας που θα αναγκαστούν να δουλέψουν σε πρωτόγονες συνθήκες, εν έτει 2019! Φαίνεται τελικά πως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Μπορεί τα ωραία φώτα, τα happening και η διαφήμιση να περισσεύουν στο καινούργιο εμπορικό της περιοχής, για τους εργαζόμενους όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς, Επιθεώρηση Εργασίας και Επιτροπή Εμπορίου της Περιφέρειας, να ασχοληθούν με αυτό το ζήτημα. Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων δεν θα αφήσει τους 600 συναδέλφους μας να δουλεύουν κάτω από αυτές τις συνθήκες, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να μπορούν να δουλέψουν αξιοπρεπώς. Θα μας βρουν μπροστά τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους του εμπορικού κέντρου να συσπειρωθούν στο σωματείο τους και να μη φοβηθούν να καταγγείλουν κάθε γεγονός που έχει να κάνει με τις εργασιακές συνθήκες που δουλεύουν, που σίγουρα δεν είναι μόνο το κρύο, αλλά και απλήρωτες υπερωρίες, κομμένα ρεπό, άδειες κλπ.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Λέμε όχι στον εργασιακό μεσαίωνα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 14 =