αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜόλις στα 31 του, αυτός ο άνθρωπος βγάζει χρήματα με κάθε κίνηση του

Μόλις στα 31 του, αυτός ο άνθρωπος βγάζει χρήματα με κάθε κίνηση του

Ο Magnus Carlsen είναι σήμερα γκραν μάστερ στο σκάκι. Στα 31 του, έχει καταφέρει κάτι που πολλοί άλλοι θα ονειρεύονταν: Βγάζει χρήματα… με κάθε κίνηση του.

Δίνει τους αγώνες του και είτε κερδίσει είτε χάσει, την ημέρα της πληρωμής προσθέτει στον λογαριασμό του ένα μικρό ποσό από τα εκατομμύρια δολάρια που έχει εισπράξει μέχρι σήμερα. Κι αυτό, διότι εχει κάνει κάτι που κανένας άλλος δεν είχε πράξει μέχρι σήμερα: Αξιοποίησε τη φήμη του για να γίνει ένας από τους κορυφαίους του σκακιστικού κόσμου. Σε αυτή την πορεία έχει συγκεντρώσει μια μικρή περιουσία. 

Όπως σημειώνουν σε άρθρο τους οι New York Times, ο Carlsen έχει κλείσει πολλές συμφωνίες χορηγίας, συμπεριλαμβανομένης της Unibet, ενός ιστότοπου αθλητικών στοιχημάτων, της Isklar, μιας νορβηγικής εταιρείας ύδρευσης και της Simonsen Vogt Wiig, μιας νορβηγικής δικηγορικής εταιρείας. Αλλά το βασικό όχημα για τα επιχειρηματικά του deals είναι η Play Magnus, μια εταιρεία που ίδρυσε το 2013, τη χρονιά που έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής. Αρχικά σχεδιάστηκε ως εφαρμογή που επέτρεπε στους χρήστες να μιμούνται το στυλ παιχνιδιού του Carlsen σε διαφορετικά στάδια της ηλικίας του. Σταδιακά όμως, επεκτάθηκε και έγινε μια εταιρεία με δώδεκα θυγατρικές. Περιλαμβάνει πλέον έναν διαδικτυακό ιστότοπο παιχνιδιού και πλατφόρμες διδασκαλίας.

Σύμφωνα με τον Andreas Thome, διευθύνοντα σύμβουλο της Play Magnus, η εταιρεία έχει περίπου 250 υπαλλήλους και περίπου τέσσερα εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες. Ένα χρόνο μετά την εισαγωγή στο χρηματιστήριο Euronext Growth του Όσλο, η Play Magnus έχει πλέον κεφαλαιοποίηση περίπου 115 εκατομμυρίων δολαρίων. Είναι η μοναδική εισηγμένη στο  σκακιστική εταιρεία παγκοσμίως. 

Το προσωπικό μερίδιο μετοχών του Carlsen αξίζει σχεδόν 9 εκατομμύρια δολάρια. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 1 =