αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜόλις πήρες μια νέα θέση εργασίας και… δεν ήταν αυτό που περίμενες; Εδώ είναι η τακτική που πρέπει να ακολουθήσεις

Μόλις πήρες μια νέα θέση εργασίας και… δεν ήταν αυτό που περίμενες; Εδώ είναι η τακτική που πρέπει να ακολουθήσεις

Συμβαίνει συχνά: Καταφέρνεις να ξεπεράσεις τη διαδικασία πρόσληψης σε μια εταιρία και παίρνεις την θέση που τόσο ήθελες. Όμως πολύ σύντομα διαπιστώνεις… ότι δεν είναι αυτό που περίμενες. Κάτι που μπορεί να οφείλεται σε πρόσφατες αλλαγές που έκανε η εταιρία ή σε κακή συνεννόηση κατά την πρόσληψη.

Και τώρα; Η εύκολη λύση, είναι να ξεκινήσεις να ψάχνεις για άλλη δουλειά. Ωστόσο, αυτή η επιλογή δεν είναι η καλύτερη που υπάρχει. Το The Muse παραθέτει μια άλλη τακτική, την οποία μπορείς να ακολουθήσεις. Ξεκίνα με ένα ερώτημα: Όντως η δουλειά δεν είναι αυτή που περίμενες; Πολλές φορές, για να δούμε όλες τις πτυχές μιας θέσης και να την κατανοήσουμε πλήρως, χρειάζονται μήνες ή ακόμα και 1 χρόνος. «Κάνε το καλύτερο που μπορείς, για έναν χρόνο», σημειώνει το The Muse.

Αφού λάβεις αυτή την απόφαση, είναι καλό να φτιάξεις μια λίστα με τα πράγματα που νόμιζες ότι θα έκανες στην παρούσα θέση. Και να πας τη λίστα στον Manager σου. Υπάρχει δυνατότητα να εργαστείς πάνω σε κάποια από αυτά τα stasks στην υπάρχουσα θέση, και να μην μετατρέψεις σε μια δουλειά που όντως θα σε ενθουσιάζει; Αν ναι, είναι ένα θετικό βήμα.

Επίσης, μπορείς να δημιουργήσεις μια λίστα με όλα όσα θα μάθεις, αυτό τον 1 χρόνο. Αν μείνεις στη συγκεκριμένη θέση. Δες το σαν ένα πρόγραμμα σπουδών, συγκεκριμένης διάρκειας. Πάντα έχουμε να κερδίσουμε κάτι, σε τέτοιες περιπτώσεις.

Στην συνέχεια, μετά τους 12 μήνες, αν ακόμα πιστεύεις ότι η θέση δεν σου ταιριάζει, ξεκίνα να ψάχνεις για κάτι άλλο. Τότε θα είσαι ένας πολύ πιο ισχυρός υποψήφιος, αφού θα έχεις προσθέσει εμπειρίες και νέα στοιχεία στο βιογραφικό σου. Α, και δεν θα χρειάζεται να εξηγήσεις στον επόμενο εργοδότη σου, γιατί φεύγεις τόσο γρήγορα από τις δουλειές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 12 =