αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜπόνους 10,6 εκατ. ευρώ μοιράζει στους εργαζομένους της η Motor Oil

Μπόνους 10,6 εκατ. ευρώ μοιράζει στους εργαζομένους της η Motor Oil

Πράσινο φως για την διανομή πρόσθετου μερίσματος 0,95 ευρώ ανά μετοχή έδωσε η σημερινή τακτική γενική συνέλευση της Motor Oil, καθώς η εισηγμένη εταιρεία είχε διανείμει το 2018 πρόσθετο προμέρισμα ύψους 0,35 ευρώ.

Η καταβολή του μερίσματος θα γίνει την 3η Ιουλίου. Σε ότι αφορά το φορολογικό ζήτημα της επιστροφής του 5% του παρακρατηθέντος φόρου από το περσινό προμέρισμα, εκτιμήθηκε ότι αυτό θα γίνει μέσω των ετήσιων φορολογικών δηλώσεων , καθώς η εισηγμένη πέρυσι κατέβαλε το σύνολο των προβλεπόμενων φόρων

Πέραν αυτών, η συνέλευση αποφάσισε την καταβολή 10,6 εκατ. ευρώ από τα κέρδη ως bonus στο προσωπικό της επιχείρησης, ενώ η διοίκηση της motor oil απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μεταξύ άλλων σημείωσε:

  • Δεν τίθεται θέμα από τη λειτουργία του διυλιστηρίου στη Σμύρνη, καθώς η Τουρκία είναι ελλειμματική σε προϊόντα πετρελαίου και η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει τις πωλήσεις της ΜΟΗ
  • Δεν θα επηρεάσουν την εταιρεία οι θεσμικές εξελίξεις στον χώρο του ναυτιλιακού καυσίμου, παρά το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει σε σχετικές επενδύσεις. Ειδικότερα, με ένα μέρος της υπάρχουσας παραγωγής της θα εξυπηρετεί τη ναυτιλία, ενώ για το υπόλοιπο τμήμα της παραγωγής της έχει ήδη βρει τρόπους διάθεσής του.
  •  Τέλος, ο πρόεδρος του ομίλου Βαρδής Βαρδινογιάννης ευχήθηκε στους μετόχους «να προσπαθήσουν και να καταφέρουν να φτιάξουν τη χώρα όπως πρέπει».

Πηγή: Mikrometoxos.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − six =