αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μπορώ να αγοράσω τα πάντα, αλλά δεν μπορώ να αγοράσω χρόνο»: Ο Warren Buffett λέει κάτι που αξίζει να ακούσεις

«Μπορώ να αγοράσω τα πάντα, αλλά δεν μπορώ να αγοράσω χρόνο»: Ο Warren Buffett λέει κάτι που αξίζει να ακούσεις

Είναι ένας από τους πιο πετυχημένους businessmen στον πλανήτη. Και φυσικά έχει μια μεγάλη περιουσία στην κατοχή του. Ο Warren Buffett είναι σήμερα 88 ετών. Και μέσα στην διάρκεια της διαδρομής του έχει δώσει αρκετές σοφές συμβουλές. Μια από αυτές που πρέπει σίγουρα να κρατήσεις, δεν είναι… τόσο business. Αλλά έχει να κάνει με κάτι που δεν μπορείς να αγοράσεις. Δεν μπορεί ούτε ένας δισεκατομμυριούχος να το αγοράσει.

«Μπορώ να αγοράσω τα πάντα, αλλά δεν μπορώ να αγοράσω χρόνο», έχει πει ο Warren Buffett.

Ο χρόνος, παρόλο που συχνά δεν του δίνουμε την σημασία που πρέπει, είναι ίσως το σημαντικότερο πράγμα στην ζωή μας. Γιατί όμως το σημαντικότερο πράγμα δεν είναι π.χ. η υγεία; Το Forbes το είχε αναλύσει πολύ καλά σε παλαιότερο άρθρο του. Η λογική είναι απλή: Μπορεί να είσαι υγιής, στη συνέχεια να αρρωστήσεις και μετά να αποκτήσεις πάλι την υγεία σου. Τα χρήματα; Μα μπορείς να χάσεις όλα τα χρήματα σου και μετά να τα ξανά αποκτήσεις. Οι φίλοι είναι επίσης σημαντικοί. Αλλά πόσους φίλους είχατε στα φοιτητικά σας χρόνια, με τους οποίους δεν έχετε επαφές πλέον; Μπορούμε να κάνουμε φίλους, να σταματήσουμε να έχουμε επαφές μαζί τους και να ξανά κάνουμε νέους.

Ακόμα και ο/η σύζυγος όντως είναι σημαντικός. Ωστόσο, το 50% των ανθρώπων που φτάνει σε ένα διαζύγιο, στη συνέχεια της ζωής του βρίσκει έναν νέο σύζυγο. Και ξαφνικά είναι «η αγάπη της ζωής του».

Τι είναι το μόνο πράγμα που δεν μπορείς να βρεις πάλι; Ο χρόνος. Όσο χρόνο ξοδεύεις, μετά δεν μπορείς να τον πάρεις πίσω. Ούτε μπορείς να… δανειστείς χρόνο. Πρέπει να τον χρησιμοποιείς με σύνεση και να απολαμβάνεις τη διαδρομή.

Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να γεννηθούν πλούσιοι. Κάποιοι φτωχοί. Κάποιοι σούπερ αθλητές. Κάποιοι με πολλά ταλέντα, άλλοι με λιγότερα. Όλοι όμως έχουν έναν κοινό παρονομαστή: διαθέτουν τα ίδια λεπτά κάθε ημέρα. Τον ίδιο χρόνο. Πολλές φορές, σκεφτόμαστε όλα τα άλλα πράγματα στη ζωή μας, αλλά δεν σκεφτόμαστε τον χρόνο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − twelve =