αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μπορώ να αγοράσω οτιδήποτε θέλω, αλλά δεν μπορώ να αγοράσω χρόνο»: Μια φράση του Warren Buffett που θα σε προβληματίσει

«Μπορώ να αγοράσω οτιδήποτε θέλω, αλλά δεν μπορώ να αγοράσω χρόνο»: Μια φράση του Warren Buffett που θα σε προβληματίσει

Είναι ένας από τους πιο πετυχημένους businessmen στον πλανήτη. Και φυσικά έχει μια μεγάλη περιουσία στην κατοχή του. Ο Warren Buffett είναι σήμερα 88 ετών. Και μέσα στην διάρκεια της διαδρομής του έχει δώσει αρκετές σοφές συμβουλές. Μια από αυτές που πρέπει σίγουρα να κρατήσεις, δεν είναι… τόσο business. Αλλά έχει να κάνει με κάτι που δεν μπορείς να αγοράσεις. Δεν μπορεί ούτε ένας δισεκατομμυριούχος να το αγοράσει.

«Μπορώ να αγοράσω τα πάντα, αλλά δεν μπορώ να αγοράσω χρόνο», έχει πει ο Warren Buffett.

Ο χρόνος, παρόλο που συχνά δεν του δίνουμε την σημασία που πρέπει, είναι ίσως το σημαντικότερο πράγμα στην ζωή μας. Γιατί όμως το σημαντικότερο πράγμα δεν είναι π.χ. η υγεία; Το Forbes το είχε αναλύσει πολύ καλά σε παλαιότερο άρθρο του. Η λογική είναι απλή: Μπορεί να είσαι υγιής, στη συνέχεια να αρρωστήσεις και μετά να αποκτήσεις πάλι την υγεία σου. Τα χρήματα; Μα μπορείς να χάσεις όλα τα χρήματα σου και μετά να τα ξανά αποκτήσεις. Οι φίλοι είναι επίσης σημαντικοί. Αλλά πόσους φίλους είχατε στα φοιτητικά σας χρόνια, με τους οποίους δεν έχετε επαφές πλέον; Μπορούμε να κάνουμε φίλους, να σταματήσουμε να έχουμε επαφές μαζί τους και να ξανά κάνουμε νέους.

Ακόμα και ο/η σύζυγος όντως είναι σημαντικός. Ωστόσο, το 50% των ανθρώπων που φτάνει σε ένα διαζύγιο, στη συνέχεια της ζωής του βρίσκει έναν νέο σύζυγο. Και ξαφνικά είναι «η αγάπη της ζωής του».

Warren Buffett is keenly aware, there is one thing his fortune won't help him get more of: time.*Here's what Warren…

Gepostet von CNBC Make It am Mittwoch, 12. September 2018

Τι είναι το μόνο πράγμα που δεν μπορείς να βρεις πάλι; Ο χρόνος. Όσο χρόνο ξοδεύεις, μετά δεν μπορείς να τον πάρεις πίσω. Ούτε μπορείς να… δανειστείς χρόνο. Πρέπει να τον χρησιμοποιείς με σύνεση και να απολαμβάνεις τη διαδρομή.

Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να γεννηθούν πλούσιοι. Κάποιοι φτωχοί. Κάποιοι σούπερ αθλητές. Κάποιοι με πολλά ταλέντα, άλλοι με λιγότερα. Όλοι όμως έχουν έναν κοινό παρονομαστή: διαθέτουν τα ίδια λεπτά κάθε ημέρα. Τον ίδιο χρόνο. Πολλές φορές, σκεφτόμαστε όλα τα άλλα πράγματα στη ζωή μας, αλλά δεν σκεφτόμαστε τον χρόνο.

Υπάρχουν 3 καθημερινά πράγματα που, ανάμεσα σε άλλα, «ξοδεύουν» τον χρόνο μας. Πρώτα από όλα, τα meetings που κάνουμε. Συνήθως ξεκινούν καθυστερημένα, πραγματοποιούνται με λάθος τρόπο και δεν φέρνουν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ο Mark Cuban, γνωστός επενδυτής, λέει «ποτέ μην πας σε ένα meeting αν κάποιος δεν σου δίνει μια επιταγή». Μπορεί να μην έχεις το ίδιο σκεπτικό. Ωστόσο, αν δεις ότι μια συνάντηση δεν σε ωφελεί, αποχώρησε ευγενικά. Μη σπαταλάς τον χρόνο σου.

Έρευνες έχουν δείξει, ότι τα emails είναι ο Νο1 λόγος που επηρεάζει την παραγωγικότητα μας. Το να σταματάς αυτό που κάνεις, για να απαντήσεις σε ένα email, μπορεί να σου φάει περισσότερο χρόνο από όσο νομίζεις. Οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι, κλείνουν τις σχετικές ειδοποιήσεις τους, για συγκεκριμένες ώρες μέσα στην ημέρα.

Το επίσης σημαντικό; Το πως θα βοηθάς τους άλλους, χωρίς να σπαταλάς τον χρόνο σου. Μη ξεχνάς ότι έχεις 1.440 λεπτά κάθε ημέρα και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Μια καλή τακτική, είναι να ορίζεις από πριν τις ώρες στις οποίες μπορούν να σε συναντήσουν τα μέλη της ομάδας σου στο γραφείο, έτσι ώστε να σου πουν προβλήματα τους. Μπορείς να είσαι χρήσιμος και να βοηθάς τους άλλους, χωρίς να λες «ναι» σε κάθε πρόσκληση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 1 =