αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜπορεί όλοι να έχουμε το βλέμμα στα κινητά, όμως η Qualcomm λέει ότι η μεγάλη καινοτομία θα έρθει στα αυτοκίνητα

Μπορεί όλοι να έχουμε το βλέμμα στα κινητά, όμως η Qualcomm λέει ότι η μεγάλη καινοτομία θα έρθει στα αυτοκίνητα

Ποια θα είναι η επόμενη “επανάσταση” στα κινητά; Μπορεί το bezel-less design να θεωρηθεί ως τέτοια, ή θα πρέπει να περιμένουμε τα εύκαμπτα κινητά που διπλώνουν και μπαίνουν στην τσέπη και μάλιστα η Samsung ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά ένα από αυτά, μέσα στο 2018.

Ο CEO της Qualcomm, Steve Mollenkopf έχει διαφορετική άποψη και θεωρεί πως η καινοτομία την οποία επιδιώκουμε να δούμε δεν θα έρθει από τις συσκευές που κρατάμε στα χέρια μας, αλλά από τα οχήματα που οδηγούμε.

Για τα επόμενα 10 χρόνια προβλέπει ότι οι μεγαλύτερες τεχνολογικές καινοτομίες θα έρθουν από τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι δηλώσεις έγιναν στην Φρανκφούρτη κατά τη διάρκεια του Auto Show.

Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα κινητά βασίζονται στην Qualcomm για κάποιο από τα κομμάτια που φορούν μέσα, όπως για παράδειγμα τα Samsung Galaxy Note 8, LG V30 που φορούν τον Snapdragon 835, η εταιρεία βλέπει μεγαλύτερη προοπτική στην αγορά των αυτοκινήτων.

Βεβαίως η Qualcomm έχει τους λόγους της που στρέφεται προς τα εκεί. Έρευνα της IDCέχει δείξει ότι οι εταιρείες που παράγουν ημιαγωγούς θα δουν τις πωλήσεις στην αγορά των αυτοκινήτων να αυξάνονται στα 50.1 δισ. δολάρια μέχρι το 2021. Αυτό σημαίνει μια αύξηση της τάξη του 52% από την περσινή χρονιά.

Η ίδια η Qualcomm επικεντρώνεται σε τρεις τομείς της αγοράς: Συνδεσιμότητα, computing και ηλεκτροδότηση. Ο στόχος δεν είναι απαραίτητα να γίνουν τα αυτοκίνητα πιο γρήγορα, αλλά τα οχήματα ξεκινούν να επικοινωνούν μεταξύ τους για διάφορους λόγους που μπορεί να σχετίζονται με την ασφάλεια και την συντήρηση.

“Το αυτοκίνητο περνάει από ένα μαζικό κύμα καινοτομίας. Πολλές από αυτές τις καινοτομίες βρίσκονται σε περιοχές που εξειδικεύεται η Qualcomm. Θα δείτε όλο και περισσότερους από εμάς εδώ”, δήλωσε ο Steve Mollenkopf, CEO, Qualcomm

Αν και τα κινητά κινούνται προς 5G και Gigabit LTE εποχή, “η ταχύτητα με την οποία το αυτοκίνητο ενσωματώνει νέες τεχνολογίες, αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς”, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − two =