αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜπορεί στην Ελλάδα… να αργούμε, αλλά στην Κορέα λανσάρονται συνδέσεις ίντερνετ με 10Gbps ταχύτητα

Μπορεί στην Ελλάδα… να αργούμε, αλλά στην Κορέα λανσάρονται συνδέσεις ίντερνετ με 10Gbps ταχύτητα

Στην Ελλάδα μπορεί ακόμα και το VDSL να είναι μία μακρινή πραγματικότητα για πολλούς, στη Νότια Κορέα όμως οι χρήστες απολαμβάνουν εντυπωσιακές ταχύτητες. Οι γραμμές του 1Gbps είναι κάτι συνηθισμένο εκεί, ενώ τώρα ο πάροχος SK Telecom πάει ένα βήμα παραπέρα και ανακοινώνει πως θα διαθέσει συνδέσεις των 10Gbps πριν το τέλος της χρονιάς. Κι αν τα νούμερα τα ακούτε χωρίς να έχετε ιδέα τι σημαίνουν, σημειώστε πως οι οικιακοί χρήστες θα μπορούν να κατεβάζουν πλέον με ταχύτητες πάνω από 1GB το δευτερόλεπτο.

Η εταιρία θα χρησιμοποιήσει το Gigabit Passive Optical Network που διαθέτει, το οποίο ήδη προσφέρει υπηρεσία 2.5Gbps. Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιεί την point-to-multipoint αρχιτεκτονική η οποία τρέχει σε μία μόνο οπτική ίνα με πολλαπλά οπτικά splitters. Ένα μόνο GPON της SK Telecom μπορεί να φτάσει θεωρητικά τα 52.2Gbps και πλέον η εταιρία θα επιτρέψει στους χρήστες της να εκμεταλλευτούν την τεχνολογία μέχρι τα 10Gbps.

Με τον ανταγωνισμό να λειτουργεί σωστά, το αντίπαλο δέος της SK, η Korea Telecom ανακοίνωσε επίσης υπηρεσία 10Gbps μέχρι το Σεπτέμβριο.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 2 =