αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μπορεί να θέλει να πάει στον Άρη, αλλά πρώτα θα πάει στην Αθήνα»: Ο Guardian γράφει για τον ερχομό του Elon Musk

«Μπορεί να θέλει να πάει στον Άρη, αλλά πρώτα θα πάει στην Αθήνα»: Ο Guardian γράφει για τον ερχομό του Elon Musk

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του ερχομού της Tesla στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά ο Guardian κάνει αναφορά στο συγκεκριμένο γεγονός, ενώ θυμάται και τα σχέδια του Elon Musk για ταξίδι στον Άρη. «Ο Elon Musk μπορεί να έχει σχέδια να αποικίσει τον Άρη, αλλά πίσω στον πλανήτη Γη, επεκτείνει την αναζήτηση του στην Αθήνα, με την Tesla Greece» τονίζεται στο δημοσίευμα.

Στο άρθρο γίνεται αναφορά στους 3 Έλληνες μηχανικούς που εργάζονται στην Tesla στις ΗΠΑ, και οι οποίοι έχουν συμβάλει τα μέγιστα για να καταγράψει η εταιρία το success story της. Όλοι τους είναι απόφοιτοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ολλανδίας και της Γερμανίας, η Tesla δεν έχει παρουσία στην Ευρώπη. Το ελληνικό του γραφείο αναμένεται να προσελκύσει τουλάχιστον 50 μηχανικούς για τη λειτουργία ενός ερευνητικού και αναπτυξιακού κέντρου που θα δημιουργηθεί στο κρατικό ερευνητικό κέντρο Δημόκριτος. Το κέντρο αναμένεται να λειτουργήσει ως βάση για τη νοτιοανατολική Ευρώπη.

«Γίνεται κατανοητό, ότι οι 3 Έλληνες μηχανικοί της Tesla ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην Αθήνα. Είναι οι οι Κωνσταντίνος Λάσκαρης (επικεφαλής σχεδιασμού ηλεκτροκινητήρων), Κωνσταντίνος Μπούρχας (σχεδιασμός ηλεκτροκινητήρων) και Βασίλης Παπανικολάου (σχεδιασμός ηλεκτροκινητήρων)», σημειώνει ο Guardian.

Το δωρεάν εργοστάσιο στον Musk

Ο Guardian δεν παραλείπει να κάνει αναφορά και στην «δωρεά» που θέλει να κάνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικό Κέντρο και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, Βασίλης Αποστολόπουλος, στον Elon Musk. Ο οποίος μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών τόνισε ότι θέλει να παραχωρήσει ένα εργοστάσιο του στον ιδρυτή της Tesla δωρεάν, για 10 χρόνια.

«Σήμερα το πρωί απέστειλα μία προσωπική επιστολή στον κύριο Elon Musk, της Tesla, με την οποία τον καλωσορίζω για την ίδρυση της Tesla Greece, και του γραφείου Έρευνας και Ανάπτυξης στην Αθήνα», ανέφερε ο Έλληνας CEO.

Και τόνισε: «Ανέφερα στον κύριο Musk ότι του παραχωρώ για δέκα χρόνια, με μηδενικό κόστος για την εταιρεία του, το εργοστάσιο και τις εγκαταστάσεις της θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου μου, της Ιατρικής Τεχνικής στην Κόρινθο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας ούτως ώστε η Ελλάδα να καθιερωθεί στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας καινοτομίας, έρευνας και τεχνολογίας, Οφείλουμε να το επιδιώξουμε γιατί μπορούμε να το πετύχουμε και γιατί είναι στο χέρι μας».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 3 =