αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜπορείς να ξεκινήσεις αποταμίευση ακόμα και με ένα μικρό ποσό: Εδώ είναι τα 5 βήματα

Μπορείς να ξεκινήσεις αποταμίευση ακόμα και με ένα μικρό ποσό: Εδώ είναι τα 5 βήματα

«Η αποταμίευση μπορεί να κάνει τη διαφορά» είναι το μήνυμα του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ταμιευτηρίων (World Savings Banks Institute, WSBI) στον εφετινό ετήσιο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης ξεκίνησε πριν 96 χρόνια, στις 31 Οκτωβρίου 1926, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταμιευτηρίων (International Savings Banks Institute, ISBI), που ιδρύθηκε στο Μιλάνο το 1924 και αποτέλεσε τον πρόδρομο του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ταμιευτηρίων.

Έκτοτε, η έννοια της αποταμίευσης συνδέθηκε στενά με την πορεία της ανθρωπότητας, από απλές οικογένειες μέχρι ολόκληρα κράτη. Διαδόθηκε και απέκτησε τη δική της αξία και συμβολή στην ανάπτυξη των οικονομιών και του βιοτικού επιπέδου της κοινωνίας.

Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσει η αποταμίευση, έστω και με ένα πολύ μικρό ποσό ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η αποταμίευση είναι αναπόσπαστο μέρος της οικονομικής διαχείρισης όλων μας και τα πέντε βασικά βήματά της είναι τα ακόλουθα, όπως εξηγεί η ΕΕΤ:

Στο ηλεκτρονικό βιβλίο «Πρώτα Χρηματοοικονομικά Βήματα» που εξέδωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών το 2020 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν χρήσιμες πληροφορίες για την αποταμίευση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + ten =