αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μπλόκο» για την Intralot στη Βουλγαρία: Παύουν να ισχύουν τρεις από τις έξι άδειες της

«Μπλόκο» για την Intralot στη Βουλγαρία: Παύουν να ισχύουν τρεις από τις έξι άδειες της

Η εταιρία Intralot ανακοινώνει ότι ψηφίστηκε στη Βουλγαρία τροποποίηση του Νόμου περί Παιγνίων, με την οποία η διεξαγωγή όλων των παιχνιδιών τύπου λοταρίας, με εξαίρεση τα παιχνίδια τύπου ΚΙΝΟ, ανατίθεται μονοπωλιακά στην κρατική λοταρία.

Κατά συνέπεια τρεις από τις έξι τρέχουσες άδειες της κατά 49% θυγατρικής εταιρίας Eurobet Ltd παύουν να ισχύουν από τις 21.02.2020.

Εκτιμάται, ωστόσο, από την εταιρία, ότι η επιβολή μονοπωλίου στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών δια νόμου αντίκειται στις περί μονοπωλίων διατάξεις του Συντάγματος της Βουλγαρίας.

Η Intralot θα προβεί άμεσα στο σχεδιασμό των απαιτούμενων ενεργειών για δραστηριοποίηση μέσω νέων αδειών και ανασχηματισμό της εταιρικής της παρουσίας στη Βουλγαρία, εντός των προβλέψεων του νέου νομικού πλαισίου στους κλάδους ΚΙΝΟ, επίγειου και online Στοιχήματος.

Παράλληλα, η Intralot ενημερώνει ότι κοινοποιήθηκαν πράξεις αναδρομικής επιβολής εισφορών παιγνίων από την Βουλγαρική Επιτροπή Παιγνίων στην Eurobet Ltd. ύψους BGN 74,4 εκατ., καθώς και στην κατά 49% συγγενή εταιρία Eurofootball Ltd BGN 328,9 εκατ. Δεδομένου ότι η καταβολή όλων των εισφορών παιγνίων των ως άνω εταιριών πραγματοποιούνταν πάντοτε σύμφωνα με βάση τις προβλέψεις του Νόμου περί Παιγνίων και τους εγκεκριμένους από το Βουλγαρικό Υπ. Οικονομικών κανονισμούς, οι παραπάνω απαιτήσεις είναι αβάσιμες και αναιτιολόγητες και οι εταιρείες θα προσφύγουν στα τοπικά Διοικητικά Δικαστήρια.

Προς προάσπιση των συμφερόντων τους οι ανωτέρω εταιρείες, εφόσον απαιτηθεί, θα ασκήσουν περαιτέρω όλα τα νόμιμα δικαιώματα τους, περιλαμβανομένων αξιώσεων αποζημιώσεων, στα τοπικά ή/και στα ευρωπαϊκά και διεθνή αρμόδια όργανα ή/και δικαστήρια.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι λόγοι της πλήρους ενοποίησης, βάσει του ΔΠΧΑ 10, της εταιρίας Eurofootball Ltd στις οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου Intralot έχουν εκλείψει από τις 5.12.2019, οπότε έκτοτε τα αποτελέσματά της δεν ενοποιούνται με τη μέθοδο της πλήρους ενοποίησης αλλά με τη μέθοδο της καθαρής θέσης.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 11 =