αρχικηVIRAL«Μπείτε στη θέση τους»: O Guardian, η μεγάλη καμπάνια και τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης

«Μπείτε στη θέση τους»: O Guardian, η μεγάλη καμπάνια και τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης

Όσοι έχουν επισκεφτεί την Σαντορίνη, σίγουρα έχουν δει την… γιγάντια ανηφόρα, με τα γαϊδουράκια που την ανεβοκατεβαίνουν κάθε ημέρα. Κάτω από τον καυτό ήλιο, και συνήθως φορτωμένα με τουρίστες στην πλάτη τους.

Τώρα ετοιμάζεται μια μεγάλη καμπάνια, με σκοπό να βελτιωθεί η κατάσταση. Σύμφωνα με εκτενές άρθρο του Guardian, oι τοπικές αρχές σε συνεργασία με ακτιβιστές και τις εταιρίες κρουαζιέρας είναι έτοιμη να ξεκινήσουν την καμπάνια με σύνθημα «μπείτε στη θέση τους».

Σκοπός της δράσης είναι να ληφθούν μέτρα προστασίας τόσο από τους τουρίστες όσο και από τους ιδιοκτήτες των τετράποδων, ώστε να μην ανεβαίνουν υπέρβαροι τουρίστες στα γαϊδουράκια – ήδη δια νόμου απαγορεύεται η μεταφορά βάρους άνω των 100 κιλών από ένα ζώο .

«Το σύνθημα ‘μπείτε στη θέση τους’ αποσκοπεί στο να ενθαρρύνει τους τουρίστες να σκεφτούν πριν χρησιμοποιήσουν τα ζώα σαν ταξί, για να ανέβουν στα Φηρά», δήλωσε η Catherine Rice, υπεύθυνη επικοινωνίας του οργανισμού The Sanctuary of Donkey, ο οποίος και ξεκίνησε την πρωτοβουλία.

«Προτείνουμε στους επισκέπτες του νησιού να εξετάσουν αν τα γαϊδουράκια και τα μουλάρια αντιμετωπίζονται από τους ιδιοκτήτες τους με σωστό τρόπο, αν έχουν αρκετή σκιά και νερό, καθώς και αν τα φορτία που καλούνται να μεταφέρουν είναι μέσα στα πλαίσια του νόμου. Αν όχι, άλλες επιλογές, όπως το περπάτημα ή το τελεφερίκ, μπορεί να είναι πιο υπεύθυνος τρόπος μεταφοράς» τονίζει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 19 =