αρχικηVIRALΜπαρίστα αρνήθηκε να εξυπηρετήσει πελάτισσα χωρίς μάσκα. Τελικά έλαβε tips 71.000 ευρώ

Μπαρίστα αρνήθηκε να εξυπηρετήσει πελάτισσα χωρίς μάσκα. Τελικά έλαβε tips 71.000 ευρώ

Ενας μπαρίστα των Starbucks στις ΗΠΑ, τον οποίον είχε διαπομπεύσει δημόσια μια πελάτισσα επειδή έκανε το «λάθος» και της ζήτησε να φορέσει μάσκα προσώπου, έλαβε σχεδόν 80.000 δολάρια (71.345 ευρώ) σε φιλοδωρήματα μετά από μια δημοσίευση στο Facebook που τον επέκρινε.

Ο Λένιν Γκουτιέρεζ, 24 ετών, δούλευε τη συνηθισμένη βάρδια του στο υποκατάστημα του Σαν Ντιέγκο τη Δευτέρα το πρωί, όταν μια γυναίκα – που δεν φορούσε μάσκα – μπήκε μέσα και προσπάθησε να παραγγείλει.

Ο Γκουτιέρεζ τη ρώτησε αν είχε μάσκα προσώπου – αλλά προτού ακόμη καταφέρει να τις υποδείξει τις οδηγίες της εταιρείας που απαιτούν από τους πελάτες να φορούν μάσκα, η γυναίκα γύρισε και άρχισε να τον κατακεραυνώνει με απρεπείς χαρακτηρισμούς.

Meet lenen from Starbucks who refused to serve me cause I’m not wearing a mask. Next time I will wait for cops and bring a medical exemption.

Gepostet von Amber Lynn Gilles am Montag, 22. Juni 2020

Στη συνέχεια, τον τράβηξε φωτογραφία και την ανέβασε στο Facebook γράφοντας: «Αυτός είναι ο Λένιν από τα Starbucks που αρνήθηκε να με υπηρετήσει γιατί δεν φοράω μάσκα. Την επόμενη φορά θα περιμένω τους αστυνομικούς και θα προσκομίσω ιατρική απαλλαγή».

Αντί να προκαλέσει περισσότερη αντίδραση προς τον μπαρίστα, η ανάρτηση του αυτή οδήγησε σε ένα διαδικτυακό κύμα υπεράσπισής του.

«Στην αρχή σκέφτηκα ότι αυτή η γυναίκα με ρεζίλεψε στο Facebook. Μετά είδα τα σχόλια και τα memes άλλων χρηστών και απλά γελούσα», είπε ο 24χρονος.

Πολλοί άνθρωποι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον άτυχο υπάλληλο, με ορισμένους να λένε ότι επιθυμούν να επισκεφτούν το καφέ για να του δώσουν φιλοδώρημα.

Μεταξύ εκείνων που αντέδρασαν ήταν ο Ματ Κόουαν. Ο 26χρονος, ο οποίος δεν γνωρίζει προσωπικά τον Γκουτιέρεζ, είπε ότι ήταν αναστατωμένος που ο μπαρίστα «δέχθηκε εκφοβισμό επειδή το σωστό».

Αποφάσισε λοιπόν να ξεκινήσει μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων. «Οι άνθρωποι δεν σας ζητούν να κάνετε πολλά, σας ζητούν να φορέσετε μάσκα για την ασφάλειά σας και την ασφάλεια των άλλων», δήλωσε ο Κόουαν στο CNN.

«Τα Starbucks έχουν εξάλλου βρει άλλους τρόπους για να πάρει κάποιος τον καφέ του αν δεν νιώθει άνετα να φορά μάσκα» πρόσθεσε.

Ο αρχικός στόχος της καμπάνιας ήταν τα 1.000 δολάρια – αλλά σε λιγότερο από μια εβδομάδα, χιλιάδες άνθρωποι είχαν δωρίσει σχεδόν 80.000 δολάρια.

«Ενιωσα αμηχανία και τιμή να έχω τόση υποστήριξη και αγάπη. Δεν ξέρω πώς να πω πραγματικά πόσο ευγνώμων και ευλογημένος νιώθω με αυτήν την ευκαιρία που μου έδωσαν όλοι» είπε ο μπαρίστα, ο οποίος σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μερικά από τα χρήματα αυτά για να συνεχίσει τα κυνηγά το όνειρό του να γίνει χορευτής. Θέλει, επίσης, να δωρίσει μέρος αυτών σε οργανισμούς της κοινότητας του Σαν Ντιέγκο.

Πηγή: Huffington Post Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − three =