αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜπαίνεις σε ΜΜΜ που είναι μισογεμάτο; Κίνδυνος να πάρεις πρόστιμο 150 ευρώ

Μπαίνεις σε ΜΜΜ που είναι μισογεμάτο; Κίνδυνος να πάρεις πρόστιμο 150 ευρώ

Ενώ έχουν τεθεί σε ισχύ τα θερινά δρομολόγια σε όλα τα μέσα και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής δηλώνει πως ο συνωστισμός είναι αναπόφευκτος, επιβάτες αλλά και εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες βρίσκονται καθημερινά υπό την απειλή προστίμων αφού η κυβέρνηση διατηρεί σε ισχύ το όριο της 65% πληρότητας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σύμφωνα με τη νεότερη απόφαση για τους «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (Άρθρο 7) που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την Κυριακή 26 Ιουλίου και φέρει μεταξύ άλλων και την υπογραφή του κ. Καραμανλή, «σε όλα τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης, σε λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, καθώς και στα λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, στα λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ ΑΕ, στα μέσα σταθερής τροχιάς αρμοδιότητας ΣΤΑΣΥ ΑΕ, όπως επίσης στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις, επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού εξήντα πέντε (65%) του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα/συρμό.

Όπως αναφέρει το athenstransport.com, τυχόν παράβαση της συγκεκριμένης διάταξης επιφέρει πρόστιμο ύψους 150 ευρώ σε κάθε επιβάτη πέραν του ποσοστού του 65%, καθώς και στον οδηγό του οχήματος/συρμού, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής. Το ίδιο πρόστιμο επιβάλλεται και σε επιβάτες οι οποίοι δεν φέρουν μάσκα προστασίας.

Η συγκεκριμένη απόφαση ισχύει από τις 27 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου. Το όριο του 65% βρίσκεται σε ισχύ από τις αρχές Ιουνίου (προηγουμένως ήταν 50%) και η ισχύς του μέτρου ανανεώνεται κάθε 2 περίπου εβδομάδες.

Παραμένει αδιευκρίνιστο αν πραγματοποιούνται έλεγχοι ή όχι για την τήρηση του ορίου των επιβατών στις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Με πληροφορίες από athenstransport.com.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 12 =