αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜπάχαλο πάλι στην Teleperformance Greece: Μέσα σε μία νύχτα έδιωξε 100 εργαζομένους

Μπάχαλο πάλι στην Teleperformance Greece: Μέσα σε μία νύχτα έδιωξε 100 εργαζομένους

Για μια ακόμα φορά τραβά πάνω της τα βλέμματα η Teleperformance Greece, για δυσάρεστο λόγο. Η εταιρία εν μέσω πανδημίας τερμάτισε την συνεργασία της με πάνω από 100 εργαζομένους, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων Radical IT.

«Την περασμένη Τρίτη ανακοίνωσε απολύσεις που αφορούν περισσότερες από 100 εργαζόμενες και εργαζόμενους σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, χωρίς καν να συζητήσει το ενδεχόμενο ένταξής τους σε κάποιο άλλο project. Γιατί να το σκεφτεί άλλωστε όταν στόχος και αυτής αλλά και άλλων τηλεφωνικών κέντρων είναι η «ανακύκλωση» του εργατικού δυναμικού, προκειμένου να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της απέναντι σε εργαζόμενους χωρίς κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και συλλογική οργανώση;», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Η Radical ΙΤ ζητά, μεταξύ άλλων, να παρθούν πίσω οι απολύσεις, αλλά και να υπάρξει «τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων στους χώρους εργασίας».

Πάντως η… βραβευμένη Teleperformance Greece έχει βρεθεί στο επίκεντρο και άλλες φορές, λόγω του κακού εργασιακού περιβάλλοντος της. Με συνεχείς καταγγελίες από εργαζομένους.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Radical IT:

«Η Teleperformance εκτός από τον τίτλο Best Workplace από την Great Place to Work® Hellas για το «τέλειο» εργασιακό της περιβάλλον, διεκδικεί ταυτόχρονα και αυτόν για τις περισσότερες απολύσεις εν μέσω πανδημίας. Για να μην ξεχνάμε και το βραβείο ρουφιανιάς που κέρδισε επάξια τον περασμένο Μάρτη όταν προσπάθησε να επιβάλει την εγκατάσταση καμερών στα σπίτια των εργαζομένων της που δούλευαν με καθεστώς τηλεργασίας.

Την περασμένη Τρίτη ανακοίνωσε απολύσεις που αφορούν περισσότερες από 100 εργαζόμενες και εργαζόμενους σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, χωρίς καν να συζητήσει το ενδεχόμενο ένταξής τους σε κάποιο άλλο project. Γιατί να το σκεφτεί άλλωστε όταν στόχος και αυτής αλλά και άλλων τηλεφωνικών κέντρων είναι η «ανακύκλωση» του εργατικού δυναμικού, προκειμένου να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της απέναντι σε εργαζόμενους χωρίς κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και συλλογική οργανώση;

Η Teleperformance φυσικά έχει με το μέρος της όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που διαμόρφωσαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Ειδικά τις διατάξεις που αύξησαν τη «δοκιμαστική περίοδο» από τους 2 μήνες στους 12, επιτρέποντας έτσι στους εργοδότες να απολύουν εργαζόμενους που δεν έχουν συμπληρώσει ένα χρόνο εργασίας στην εταιρεία χωρίς να καταβάλλουν καμία απολύτως  αποζημίωση».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες καταγγελίες για την Teleperformance: «Όσοι εργαζόμενοι παίρνουν άδεια ασθένειας, κάνουν απλήρωτες υπερωρίες»

Γιατί βλέπουμε συχνά να βραβεύονται κακόφημες εταιρίες στην Ελλάδα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − two =