αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜπάχαλο η έκτακτη ΓΣ της Creta Farms: Αποχώρησε ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης με βαριές καταγγελίες

Μπάχαλο η έκτακτη ΓΣ της Creta Farms: Αποχώρησε ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης με βαριές καταγγελίες

Με βαριές καταγγελίες αποχώρησε απ’ την έκτακτη ΓΣ της Creta Farms ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης πριν καν αυτή εισέλθει στα υπό εξέταση θέματα και καθώς είχε αμφισβητηθεί ευθέως η μετοχική πλειοψηφία του ιδίου με τη στήριξη 50 μικρομετόχων, όπως διαβάζουμε στο Newmoney.gr.

Όπως καταγγέλλει ο Κ. Δομαζάκης, αποχώρησε απ’ τη ΓΣ «μετά το σκηνικό που έστησε ο Μανόλης Δομαζάκης και η ομάδα του ώστε να πετάξουν εκτός Γενικής Συνέλευσης 920.000 μετοχές επικαλούμενοι προσχηματικά, ότι οι εξουσιοδοτήσεις δεν ήταν τάχα νόμιμες, παρ όλο που αυτές είχαν κατατεθεί έγκαιρα τόσο σε ηλεκτρονική όσο και σε έγχαρτη μορφή».

Αυτό έγινε, όπως υποστηρίζει ο ίδιος προκειμένου «ο κ. Μάνος Δομαζάκις και η ομάδα του να αλλοιώσουν τη σύνθεση της ΓΣ και να διατηρήσουν τις θέσεις τους στη διοίκηση της κλυδωνιζόμενης εταιρίας και να μην συζητηθούν τα περιστατικά κακοδιαχείρισης στα οποία είναι εμπλεκόμενοι».

Μάλιστα αποκαλύπτει πως έχει καταγγείλει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι «ο κ. Μάνος Δομαζάκης μέσω της EFG Monaco δρα από κοινού και συντονισμένα με το μέτοχο και γαμπρό κ. Μπόνο αλλά και το fund CPB το οποίο ελέγχει ως ορκωτός το μέλος της επιτροπής Ελέγχου της Creta Farms κ. Παναγιώτης Βρουστούρης».

Όπως αναφέρει «ο κ. Μάνος Δομαζάκης όφειλε να έχει κάνει ήδη υποχρεωτική δημόσια πρόταση και δεδομένου ότι δεν το έχει πράξει δεν έχει το δικαίωμα να ασκεί τα συγκεκριμένα δικαιώματα ψήφου ούτε ο ίδιος ούτε οι μέτοχοι που ενεργούν από κοινού και συντονισμένα».

Καταγγέλλει επίσης πως η νυν διοίκηση της Creta Farms υπό τον κ. Μάνο Δομαζάκη αρνήθηκε να καταθέσει στη Γενική συνέλευση την έκθεση της PwC την οποία επικαλέστηκε με δημόσια ανακοίνωσή της παρά τα επανειλημμένα αιτήματα της πλευράς του Κ. Δομαζάκη.

Σημειώνει δε πως, «είναι προφανές ότι πλέον εφαρμόζονται μέθοδοι που δεν έχουν καμία σχέση με τη νομιμότητα, υπό την ανοχή των ελεγκτικών αρχών, στις οποίες θα αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο μέσο».

Καλεί δε τις τράπεζες να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν αφήνοντας μάλιστα σκιές για τον τρόπο που χειρίζονται την υπόθεση.

Αναφέρεται στο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της εταιρίας με τουλάχιστον 15 εκ ευρώ που παρουσίασε στις Τράπεζες ώστε και να αναπτυχθεί και να αποπληρωθούν τα δάνεια, σε αντίθεση με την πλευρά του κ. Μάνου Δομαζάκι που, όπως λέει αρνείται το οτιδήποτε. «Άραγε οι τράπεζες λειτουργούν υπέρ των μετόχων τους ή για κάποιο ανεξήγητο λόγο για εμάς αφήνουν την εταιρία να οδηγηθεί στην κατάρρευση;», σημειώνει ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης.

Επαναλαμβάνει δε πως «ενώ η εταιρία βρίσκεται σε δεινή θέση μη έχοντας ούτε χαρτοκιβώτια για να συσκευάσει τα προϊόντα της η ομάδα του κ. Μάνου Δομαζάκη προτίμησε επί επτάμιση ώρες να ασχολείται με διαδικαστικά τερτίπια ώστε να αλλοιώσει τη σύνθεση της Γενικής Συνέλευσης».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 5 =