αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μπάσιμο» της Ryanair για εξαγορά της Alitalia

«Μπάσιμο» της Ryanair για εξαγορά της Alitalia

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair υπέβαλε μη δεσμευτική προσφορά για την προβληματική Alitalia, σύμφωνα με τον διευθύνοντα οικονομικό σύμβουλο της πρώτης.

Η Alitalia υπέβαλε τον Μάιο αίτηση για ένταξη σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από μια δεκαετία, ξεκινώντας μια διαδικασία που θα οδηγήσει σε ανατροπές στην ιταλική αεροπορική, σε πώλησή της ή σε εκκαθάρισή της. Μέχρι την προθεσμία της Παρασκευής, η Alitalia είχε λάβει δέκα μη δεσμευτικές προσφορές, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters.

«Υποβάλαμε μη δεσμευτική προσφορά», δήλωσε ο CFO της Ryanair Neil Sorahan στο Reuters. «Δεν μπορώ να πω πολλά περισσότερα, πέραν του ότι νομίζουμε ότι είναι σωστό να εμπλακούμε στη διαδικασία».

Τον περασμένο μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Michael O’Leary είχε πει πως η εταιρεία θα επιδιώξει να αποκτήσει πλειοψηφικό ποσοστό στην Alitalia, αν αποφασίσει να επενδύσει.

Όμως άλλες φορές είχε αφήσει να εννοηθεί πως ενδιαφέρεται περισσότερο να συνεργαστεί με την εταιρεία παρά να την αγοράσει.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 3 =