αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μπάσιμο» στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και η Volkswagen- Παράλληλα περικόπτει 30.000 θέσεις εργασίας

«Μπάσιμο» στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και η Volkswagen- Παράλληλα περικόπτει 30.000 θέσεις εργασίας

Σε συμφωνία με τα συνδικάτα των εργαζομένων για την περικοπή έως και 30.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2021, προκειμένου να ενισχυθεί η κερδοφορία της και να χρηματοδοτηθεί η στροφή της αυτοκινητοβιομηχανίας σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και οχήματα χωρίς οδηγό μετά το dieselgate, προχώρησε η Volkswagen, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters.

Η συμφωνία προβλέπει ετήσια εξοικονόμηση 3,7 δισ. ευρώ στην Volkswagen, και περιλαμβάνει περικοπή 23.000 θέσεων εργασίας μόνο στη Γερμανία, ανέφερε άλλη πηγή.

Οι επικεφαλής των συνδικάτων των εργαζομένων συμφώνησαν στις περικοπές και ως αντάλλαγμα πήραν τη δέσμευση της διοίκησης για δημιουργία νέων θέσεων και επενδύσεις σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κυρίως στις εργοστασιακές μονάδες στη Γερμανία.

Όπως σημειώνει το euro2day.gr, ταυτόχρονα με την μείωση παραδοσιακών θέσεων εργασίας, η VW θα δημιουργήσει 9.000 νέες θέσεις μέσω επενδύσεων στην τεχνολογία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ανέφερε η πηγή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × three =