αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜπάιντεν: Δεν έχω τίποτα με τους εκατομμυριούχους. Αλλά εταιρίες όπως η Amazon δεν πληρώνουν φόρους

Μπάιντεν: Δεν έχω τίποτα με τους εκατομμυριούχους. Αλλά εταιρίες όπως η Amazon δεν πληρώνουν φόρους

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, παρουσίασε ένα σχέδιο τεράστιας επένδυσης για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της χώρας και την ενίσχυση της απασχόλησης. Το πλάνο προβλέπει δαπάνες ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια οχταετία. Ο Μπάιντεν έκανε λόγο για «επένδυση που γίνεται μια φορά σε κάθε γενιά».

Το σχέδιο αυτό προβλέπει μεταξύ άλλων αύξηση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος εταιρειών από το 21% στο 28%, όπως και αλλαγές στον φορολογικό κώδικα, προκειμένου να καταργηθούν τα «παραθυράκια» που χρησιμοποιούν οι εταιρείες, για τη μεταφορά κερδών στο εξωτερικό.

«Δεν θα υπάρξει αύξηση των ομοσπονδιακών φόρων σε κανέναν που βγάζει λιγότερα από 400.000 δολάρια. Αυτό δεν αφορά την τιμωρία κανενός. Δεν έχω τίποτα εναντίον των εκατομμυριούχων και των δισεκατομμυριούχων. Πιστεύω στον αμερικανικό καπιταλισμό», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Όμως, συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος, η Amazon είναι μία από τις 91 εταιρείες του Fortune 500 που «χρησιμοποιούν διάφορα παραθυράκια για να μην πληρώνουν ούτε σεντ σε ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος», σε αντίθεση με τις οικογένειες της μεσαίας τάξης που πληρώνουν φόρους με συντελεστή άνω του 20%.

«Δεν θέλω να τους τιμωρήσω, αλλά αυτό είναι λάθος», τόνισε ο Μπάιντεν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + three =