αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Μισθός… ανταγωνιστικός», γράφει η αγγελία. Αλλά εδώ είναι μερικά σημάδια που δείχνουν ότι λέει ψέματα

«Μισθός… ανταγωνιστικός», γράφει η αγγελία. Αλλά εδώ είναι μερικά σημάδια που δείχνουν ότι λέει ψέματα

Το βλέπουμε και στην Ελλάδα. Αρκετές αγγελίες για θέσεις εργασίας, αναγράφουν ότι ο προσφερόμενος μισθός… είναι ανταγωνιστικός. Χωρίς περισσότερες πληροφορίες.

Εάν βρίσκεστε στην αρχή μιας διαδικασίας πρόσληψης χωρίς σαφή αμοιβή, μπορεί να υπάρχουν πρώιμες ενδείξεις ότι η υπόσχεση για έναν «ανταγωνιστικό μισθό» είναι… κενή. Ακολουθούν ορισμένες ‘κόκκινες σημαίες’ που πρέπει να προσέχετε στις συνομιλίες σας με τους υπεύθυνους προσλήψεων.

Αποφεύγουν να μιλήσουν για μισθό όταν τον αναφέρετε

Μια ‘κόκκινη σημαία’ είναι όταν ένας υπεύθυνος προσλήψεων δεν είναι πρόθυμος να συζητήσει για τον μισθό, λέει στο CNBC η Bonnie Dilber, υπεύθυνη προσλήψεων στην εταιρεία λογισμικού Zapier.

Άλλες ενέργειες που πυροδοτούν τον κώδωνα του κινδύνου: Όταν ένας διευθυντής προσλήψεων λέει ότι δεν μιλάει για μισθό επειδή δεν θέλει αυτό να επηρεάσει το ενδιαφέρον ενός υποψηφίου και ένας εργοδότης ζητά τις προσδοκίες σας για τον μισθό, ενώ αρνείται να αποκαλύψει το εύρος του.

Συνεχίζουν να αναβάλλουν τη συζήτηση για τον μισθό

Μπορεί να υπάρχουν μερικοί καλοί λόγοι για τους οποίους μια εταιρεία δεν παρέχει έναν συγκεκριμένο μισθό νωρίς στη διαδικασία πρόσληψης, λέει ο Jeff Hyman, executive recruiter με εμπειρία 28 ετών. Ο εργοδότης μπορεί να μην έχει δει αρκετούς υποψηφίους για να ‘προσγειωθεί’ σε ένα εύρος μισθών ή το άτομο που μιλάει σε εσάς μπορεί να μην είναι εκείνο που λαμβάνει αποφάσεις και μπορεί να χρειάζεται την έγκριση του αφεντικού του προτού πετάξει έναν αριθμό, λέει.

Αλλά αν η εταιρεία συνεχίσει να αποφεύγει τη συζήτηση για τις αμοιβές μετά από πολλαπλές συνεντεύξεις, αυτό είναι ένα ξεκάθαρο ‘κόκκινο σημάδι’, σύμφωνα με τον Hyman.

Μπορεί να σημαίνει ότι ο εργοδότης εξακολουθεί να μην έχει ιδέα τι θέλει να πληρώσει για την θέση, οπότε χάνετε τον χρόνο σας μέχρι να κάνουν την δουλειά τους και να το καταλάβουν, λέει. Η άλλη πιθανότητα: Η εταιρεία προσπαθεί να σας κρατήσει «ζεστό» μέχρι την τελευταία στιγμή, και εκεί μπορεί να εκμεταλλευτεί την απόγνωση ή να περιορίσει τις επιλογές διαπραγμάτευσης.

«Μέχρι το τέλος της τρίτης συνομιλίας, θα πρέπει να έχετε μια αρκετά ξεκάθαρη εικόνα του μισθού», λέει.

Δίνουν υπερβολική έμφαση στα… μη χρηματικά προνόμια

Το καλό περιβάλλον του γραφείου, τα δωρεάν σνακ και οι γενναιόδωρες… πολιτικές ωραρίου είναι συνήθως ευπρόσδεκτες παροχές, αλλά η υπερβολική έμφαση σε αυτά τα προνόμια μπορεί να είναι σημάδι ότι μια εταιρεία δεν προσφέρει ανταγωνιστικό μισθό, λέει ο Hyman.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά τα πρόσθετα προνόμια είναι χωρίς αξία ή ‘κόκκινες σημαίες’ από μόνα τους.

«Μπορεί να αξίζουν πολλά για ένα άτομο», λέει. «Αλλά αν συνεχίζεις να ακούς για άλλα πράγματα εκτός από χρήματα, είναι τουλάχιστον μια… κίτρινη σημαία, αν όχι μια κόκκινη σημαία».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × two =