αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μιλάς πολύ γρήγορα»: 4 κινήσεις που δείχνουν τους άλλους ότι δεν έχεις αυτοπεποίθηση

«Μιλάς πολύ γρήγορα»: 4 κινήσεις που δείχνουν τους άλλους ότι δεν έχεις αυτοπεποίθηση

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα εδώ στο It’s Possible για την αυτοπεποίθηση και για την σημασία της.

Εάν αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας, οι άλλοι θα το προσέξουν όταν μπείτε σε ένα δωμάτιο. Η αυτοπεποίθηση σας κάνει πιο ελκυστικούς γιατί αναδύει μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και σταθερότητας. Τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις επειδή έχουν μάθει να αγαπούν τον εαυτό τους. Αυτό διευκολύνει τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους.

Υπάρχουν συμπεριφορές που μπορούν όμως να υπονομεύσουν την εικόνα σας, ειδικά στα μάτια των γύρω σας.

Αλλά δεν ανησυχείτε, καθώς ο εντοπισμός αυτών των συμπεριφορών μπορεί να είναι το πρώτο σας βήμα προς την αλλαγή αυτής της αντίληψης.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε 4 συμπεριφορές που μεταδίδουν έλλειψη αυτοπεποίθησης.

1) Υπερβολική συγγνώμη

Όλοι έχουμε συναντήσει ανθρώπους που τείνουν να λένε “συγνώμη” πολύ.

Αλλά η ψυχολογία μας λέει ότι αυτό μπορεί να είναι ένα σαφές σήμα χαμηλής αυτοπεποίθησης.

Ζητώντας συγγνώμη όταν πρέπει, είναι ένα σημάδι συναισθηματικής νοημοσύνης και ενσυναίσθησης.

Αλλά όταν το “Sorry” γίνεται η προεπιλεγμένη απάντησή σας, μπορεί να δώσει στους ανθρώπους την εντύπωση ότι δεν έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, ότι ανησυχείτε υπερβολικά για την ευχαρίστηση των άλλων ή θέλετε την αποφυγή συγκρούσεων.

Είναι μια συμπεριφορά που σηματοδοτεί στους άλλους ότι βλέπετε τον εαυτό σας ως μικρότερο, ακόμα και όταν αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια.

Η αναγνώριση αυτού του σχεδίου είναι το πρώτο βήμα προς το σπάσιμο του.

Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε να ζητήσετε συγγνώμη για κάτι ασήμαντο, αφιερώστε μια στιγμή για να εξετάσετε αν είναι πραγματικά απαραίτητο. Μπορεί να εκπλαγείτε από το πόσο συχνά δεν είναι.

2) Αποφυγή οπτικής επαφής

Η ψυχολογία μας λέει ότι η αξιόπιστη επαφή με τα μάτια είναι ένας ισχυρός τρόπος για να δείξουμε αυτοπεποίθηση. Δείχνει ότι είστε αφοσιωμένοι, παρόντες και μη φοβισμένοι για να συνδεθείτε με άλλους.

Ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία στο οπλοστάσιο της γλώσσας του σώματός σας είναι η οπτική επαφή.

Όταν χρησιμοποιείται σωστά, μπορεί να σας κάνει επίσης πιο ελκυστικό.

Αλλά εδώ είναι που δυσκολεύει – αν κάνετε πολύ λίγη οπτική επαφή, θα φανείτε αδιάφοροι ή ντροπαλοί. Αν κάνετε πολύ, κινδυνεύετε να σας εκλάβουν ως επιθετικούς ή ανατριχιαστικούς.

Λοιπόν, πώς επιτυγχάνετε την τέλεια ισορροπία; Επιδιώξτε μια μέση λύση όπου διατηρείτε οπτική επαφή για περίπου το 60% του χρόνου όταν μιλάτε και το 30% όταν ακούτε. Αυτό το απλό κόλπο μπορεί να κάνει τη διαφορά στον τρόπο που σας αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι, κάνοντάς σας να φαίνεστε πιο σίγουροι, ελκυστικοί και αναμφισβήτητα ελκυστικοί.

4) Δεν διεκδικήσετε τα όριά σας

Έχετε πει ποτέ ‘ναι’ σε κάτι που δεν θέλατε να κάνετε, απλώς και μόνο επειδή δεν θέλατε να χαλάσετε χατίρι σε κάποιον;

Είναι μια κοινή συμπεριφορά σε όσους από εμάς στοχεύουμε να ευχαριστήσουμε τους άλλους, αλλά μπορεί να υπονομεύσει σοβαρά την εμπιστοσύνη που δείχνουμε στον εαυτό μας.

Όταν αποτυγχάνουμε να διεκδικήσουμε τα όριά μας, δίνουμε στους άλλους την εντύπωση ότι οι δικές μας ανάγκες και προτιμήσεις είναι δευτερεύουσες. Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ως έλλειψη αυτοσεβασμού και μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους να αμφισβητήσουν την αξία μας.

5) Μιλάς πολύ γρήγορα

Μιλώντας πολύ γρήγορα μπορεί να δώσει την εντύπωση νευρικότητας, άγχους ή έλλειψης εμπιστοσύνης στον εαυτό σου. Μπορεί να κάνει τον ακροατή σας να αισθάνεται πιεσμένος και να του κάνει δύσκολο να απορροφήσει αυτό που λέτε.

Η επιβράδυνση της ομιλίας σας και το να κάνεις παύσεις δείχνει ότι είστε άνετοι με το χώρο που καταλαμβάνετε σε μια συνομιλία. Δείχνει επίσης την εμπιστοσύνη στα λόγια και τις ιδέες σας.

Έτσι, είτε κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης, μιας παρουσίασης, είτε μιας περιστασιακής συζήτησης, θυμηθείτε να πάρετε το χρόνο σας. Τα λόγια σας αξίζει να ακουστούν, οπότε δώστε τους το χώρο που τους αξίζει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 13 =