αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια startup έφτιαξε σκάκι στο οποίο τα πιόνια κινούνται μόνα τους (Ναι, όπως στον Χάρι Πότερ)

Μια startup έφτιαξε σκάκι στο οποίο τα πιόνια κινούνται μόνα τους (Ναι, όπως στον Χάρι Πότερ)

Είναι εντυπωσιακό το αποτέλεσμα, όταν «συνδεθούν» οι νέες τεχνολογίες με ένα κλασικό παιχνίδι. Σε αυτό τον δρόμο κινήθηκε η ινδική startup, Infivention. Οι άνθρωποι της οποίας δημιούργησαν ένα «έξυπνο» σκάκι, με το όνομα Square Off, στο οποίο τα πιόνια κινούνται μόνα τους. Σαν να παίζεις ενάντια… σε ένα φάντασμα. Η’ σαν το σκάκι στον Χάρι Πότερ, για όσους έχουν δει την ταινία.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό; Μπορείς να παίξεις ενάντια σε έναν άλλον άνθρωπο που πιθανόν να βρίσκεται στην άλλη άκρη της Γης και διαθέτει το συγκεκριμένο σκάκι. Όταν αυτός θα κάνει την κίνηση του, τότε αυτόματα η εν λόγω κίνηση θα εμφανίζεται στο δικό σου ταμπλό. Σαν να παίζεις με κάποιον στο ίντερνετ, μόνο που αυτή τη φορά το παιχνίδι εξελίσσεται σε πραγματικό ταμπλό, μπροστά στα μάτια σου.

Αλήθεια, πως είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Το μυστικό κρύβεται σε μια mobile εφαρμογή, με την οποία συνδέεται το «έξυπνο» σκάκι. Εκεί καταχωρούνται ηλεκτρονικά όλες οι κινήσεις και αμέσως αυτές μεταφέρονται στο ταμπλό. Υπάρχουν 3 διαθέσιμα modes: Να παίξεις με κάποιον φίλο σου που βρίσκεται μακριά. Να παίξεις το training mode ενάντια στο application (με 20 επίπεδα δυσκολίας). Να δεις live το ταμπλό κάποιου κάποιου άλλου αγώνα, μέσω της εφαρμογής.

Πρόκειται σίγουρα για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον project. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε crowdfunding που έκανε πρόσφατα στη γνωστή πλατφόρμα Indiegogo, συγκέντρωσε 240,998 δολάρια. Δηλαδή, 400% πάνω από τον αρχικό στόχο που είχαν θέσει οι δημιουργοί του.

square-off-ai-chess-4

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − seven =