αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜια career coach εξηγεί: Η φωτογραφία προφίλ είναι ένα από τα 5 «κλειδιά» για να βρεις δουλειά μέσω του Linkedin

Μια career coach εξηγεί: Η φωτογραφία προφίλ είναι ένα από τα 5 «κλειδιά» για να βρεις δουλειά μέσω του Linkedin

Ναι, το Linkedin είναι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα επαγγελματικά δίκτυα στον κόσμο. Και είναι ένα κορυφαίο εργαλείο για να βρεις μία δουλειά, αν είσαι σε μία φάση αναζήτησης.

Αλλά τίποτα δεν θα γίνει μαγικά. Πρέπει να κινηθείς σωστά. Το να έχεις ένα ημιτελές προφίλ είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όσον αφορά το προφίλ τους στο LinkedIn, λέει η career coach, Charlotte Davies, στο Business Insider. Θα πρέπει να σκεφτείτε το προφίλ σας ως ένα ζωντανό βιογραφικό, συμπληρώνει.

Η ίδια παραθέτει μάλιστα τα 5 points που κάνουν τη διαφορά. Τα έχεις προσέξει;

Φωτογραφία προφίλ. Τα μέλη του LinkedIn με φωτογραφία προφίλ κερδίζουν, κατά μέσο όρο, 21 φορές περισσότερες προβολές και έως και εννέα φορές περισσότερα αιτήματα σύνδεσης από τα μέλη που δεν έχουν, λέει η Davies. Φυσικά, δεν αποτελεί εγγύηση ότι θα σας εξασφαλίσει μία θέση, αλλά βοηθά τους υπεύθυνους προσλήψεων να αναγνωρίσουν ποιοι είστε και τους δίνει μια εικόνα για εσάς ως επαγγελματία. «Δεν λέμε ότι χρειάζεστε μια επαγγελματική φωτογράφιση, απλά χρειάζεστε μία φωτο που να είναι πρόσφατη, καθαρή και καλά φωτισμένη- και φροντίστε να υπάρχει στο προφίλ σας», τονίζει η Davies.

Δώστε έμφαση στις δεξιότητές σας. Ένα καλό προφίλ θα πρέπει να έχει μια σαφή λίστα δεξιοτήτων και λέξεων-κλειδιών που σχετίζονται με τον ρόλο σας ή τον κλάδο στον οποίο θέλετε να εισέλθετε. Θα βοηθήσει τους υπεύθυνους προσλήψεων να σας βρουν. Τα προφίλ με πέντε ή περισσότερες δεξιότητες, έρχονται σε επαφή με υποψήφιους εργοδότες, κατά μέσο όρο, 27 φορές περισσότερο από άλλα μέλη του LinkedIn, λέει η Davies.

Δημιούργησε περιεχόμενο. Η δημιουργία περιεχομένου γίνεται ολοένα και πιο συνηθισμένη στο LinkedIn, με τους χρήστες να χρησιμοποιούν τον ιστότοπο για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους – είτε πρόκειται για αποτυχίες είτε για επιτυχίες – και επίσης μοιράζονται γενικές συμβουλές. Είτε πρόκειται για βίντεο, παραδείγματα προηγούμενων εργασιών ή απλώς για μια γρήγορη ανάρτηση σχολίων, μπορεί να προσελκύσει άτομα στο προφίλ σας και να τους δείξει τη συγκεκριμένη τεχνογνωσία σας.

Δες το δίκτυο σου. Βάλε στο δίκτυο σου τα σωστά άτομα. Σκέψου ποιον θα ήθελες να προσεγγίσεις για μερικές συμβολές ή για πιθανό μελλοντικό εργοδότη. Οι άνθρωποι είναι όλο και πιο ανοιχτοί σε virtual calls ή ευκαιρίες για να μοιραστούν τις συμβουλές τους. Ωστόσο, εάν προσεγγίζετε άτομα στο διαδίκτυο, μην τα προσθέτετε χωρίς συγκεκριμένο πλαίσιο. Εξηγήστε πως μάθατε για αυτούς ή απλώς γιατί θέλετε να συνδεθείτε.

Αν ψάχνεις για μία θέση, διαφήμισε το. Τον Οκτώβριο, η πλατφόρμα κυκλοφόρησε ένα νέο ”open for work” tool, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε μια ”κορνίζα” στο προφίλ σας που επιτρέπει στους άλλους να γνωρίζουν ότι αναζητάτε μία θέση εργασίας. Η προσθήκη του hashtag #openforwork σε σχετικές αναρτήσεις και στο προφίλ σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =