αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια ψυχολόγος του Harvard παραθέτει 3 τρόπους για να ξεκόψεις από ένα άτομο, χωρίς να φανείς αγενής

Μια ψυχολόγος του Harvard παραθέτει 3 τρόπους για να ξεκόψεις από ένα άτομο, χωρίς να φανείς αγενής

Εάν αποφεύγετε τις κλήσεις, τα μηνύματα ή αισθάνεστε μια γενική αίσθηση… τρόμου όταν εμφανίζεται το όνομα ενός ατόμου στο τηλέφωνό σας, ίσως είναι καιρός να ξεκόψετε από αυτόν τον άνθρωπο.

Και ενώ σε κανέναν δεν αρέσει να τον απορρίπτουν, υπάρχουν τρόποι για να ξεκόψετε, που είναι λιγότερο «εμπρηστικοί» από άλλους.

Ακολουθούν τρεις συμβουλές για το πώς να απορρίψετε κάποιον με καλοσύνη και ευγένεια, από την Thema Bryant, την πρόεδρο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας και καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Pepperdine. Η ίδια έκανε τη μεταδιδακτορική της εκπαίδευση στο Πρόγραμμα Θυμάτων Βίας του Ιατρικού Κέντρου του Harvard.

Οσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο

«Από τη στιγμή που ξέρετε ότι δεν θέλετε να είστε πλέον συνδεδεμένοι μαζί του, όσο πιο γρήγορα μπορείτε να το επικοινωνήσετε τόσο το καλύτερο», λέει ο Bryant στο CNBC.

Εάν αποφεύγετε τις συγκρούσεις σαν άνθρωπος, αυτό μπορεί να είναι άβολο, αλλά τελικά είναι καλύτερο που μπορείτε να κάνετε.

Πολλοί από εμάς που δεν θέλουμε να στεναχωρήσουμε τους ανθρώπους, τους αποφεύγουμε απλά. Χωρίς να ξεκαθαρίζουμε το τοπίο. «Όταν αποφεύγεις κάποιον, μπορεί να τον πληγώσεις χειρότερα», λέει η ψυχολόγος.

Επιμείνετε στην απόφασή σας

Μην συνεχίζετε τη φιλία απλά για την δική σας ευκολία. Για παράδειγμα, μην αποφεύγεις κάποιον όταν έχεις άλλα σχέδια, και μετά του τηλεφωνείς όταν βαριέσαι, λέει ο η ίδια.

Εάν αποφασίσετε να το τερματίσετε, πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να μην επικοινωνείτε με το άλλο άτομο.

Μην απαριθμείτε όλα τα ελαττώματα του άλλου

Μπορεί να μην είναι απαραίτητο να παραθέσετε… τη λίστα με τα παράπονά σας προς το άλλο άτομο, εάν δεν προσπαθείτε να διορθώσετε μια σχέση, λέει η Bryant.

Ωστόσο, μπορείτε να μοιραστείτε τον λόγο για τον τερματισμό της φιλίας/ συνεργασίας, με μετρημένο τρόπο, για να είναι όλα πιο ξεκάθαρα.

«Μπορεί ο άλλος να κάνει κάποια πράγματα που είναι καταστροφικά στις φιλίες και ίσως να του έχεις μιλήσει για αυτό πολλές φορές και να μην θέλεις να το κάνεις πια», εξηγεί.

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε τις πτυχές της σχέσης που σας άρεσαν. Για παράδειγμα, μπορείτε να του πείτε: «Ήσουν μαζί μου σε μια πολύ δύσκολη στιγμή στη ζωή μου και θέλω να σε ευχαριστήσω».

Αλλά τότε πρέπει να του πείτε τον λόγο που δεν βλέπετε μέλλον σε αυτή την ανθρώπινη σχέση. «Προσπαθήστε να την κάνετε μια συζήτηση εκτίμησης, αλλά στη συνέχεια δείξτε με σαφήνεια ότι δεν θέλετε να συνεχίσετε», λέει η Bryant.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × three =