αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια φράση με 4 λέξεις κάνει την διαφορά. Την χρησιμοποιούν οι σπουδαίοι leaders κάθε ημέρα

Μια φράση με 4 λέξεις κάνει την διαφορά. Την χρησιμοποιούν οι σπουδαίοι leaders κάθε ημέρα

Όταν είσαι ο leader σε μια εταιρία, είναι σημαντικό να λες ‘μπράβο’ στους εργαζομένους σου. Να λες καλά λόγια για το αποτέλεσμα της δουλειάς τους και την προσπάθεια που έκαναν. Αυτά είναι λίγο- πολύ γνωστά. Όλοι οι εργοδότες τα γνωρίζουν- άσχετα που κάποιοι δεν τα κάνουν.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το inc.com, υπάρχει μια φράση με 4 μικρές λέξεις, που μπορεί να φέρει ακόμα πιο σπουδαία αποτελέσματα. Ακόμα κι αν στιγμιαία σε κάνει να νιώσεις λίγο ευάλωτος. Ποια είναι αυτή η φράση;

«Μπορείς να με βοηθήσεις;»

Απλά αυτές οι 4 λέξεις. Χωρίς διευκρινήσεις ή παραπάνω καθοδήγηση. Σκέψου το: Στην πραγματικότητα, δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Είσαι αποδεδειγμένα καλός στο πεδίο σου και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Έχεις μόνο να κερδίσεις. Θα δείξεις ένα ταπεινό προφίλ και θα καταλάβουν τα μέλη της ομάδας σου, ότι η γνώμη τους έχει σημασία.

Είναι σχεδόν σίγουρο, ότι οι άλλοι θα είναι θετικοί και θα σπεύσουν να βοηθήσουν. Εξάλλου, ένας leader δεν σημαίνει ότι τα ξέρει όλα. Ενώ παράλληλα με αυτή την κίνηση, θα δημιουργήσεις 4 άμεσα θετικά αποτελέσματα:

1- Κερδίζεις σεβασμό: Αφού λες στους άλλους ότι «γνωρίζουν περισσότερα από εσένα», για ένα θέμα. Τους δίνεις αξία και αυτό μετρά θετικά και για εσένα.

2- Κερδίζεις την εμπιστοσύνη: Έχεις παραδεχτεί την αδυναμία σου σε κάτι, και εμπιστεύεσαι τη γνώμη του άλλου ατόμου για την επίλυση ενός προβλήματος. Αμέσως δημιουργείται μια σχέση εμπιστοσύνης.

3- Είσαι πρόθυμος να ακούσεις: Επίσης πολύ σημαντικό. Και αφού δεν έχεις πει στους άλλους, ακριβώς το πως θέλεις να σε βοηθήσουν, τους αφήνεις την ελευθερία να προτείνουν λύσεις. Τις οποίες θα ακούσεις.

BONUS: Υπάρχει και άλλη μια φράση την οποία λένε οι σπουδαίοι leaders. Και δεν πρέπει να την ξεχνάς. Είναι η φράση: «Σε ευχαριστώ»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =